Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hossa: V mojom veku sa už nesnažím vyhrať bodovanie

Gólom v predĺžení rozhodol o víťazstve hokejistov Chicaga v Edmontone 4:3. Marián Hossa sa strelecky presadil v druhom stretnutí zámorskej NHL za sebou, zároveň však len tretí raz v sezóne.

20.11.2015 06:00
Marián Hossa Foto: ,
Slovenský útočník v drese Chicaga Blackhawks Marián Hossa.
debata

„Z tohto pohľadu by to mohlo byť aj lepšie. Nemám toľko bodov, ako by som si predstavoval. No hokej je už pre mňa o niečom inom, nielen o bodoch a góloch,“ tvrdí 36-ročný trojnásobný víťaz Stanleyho pohára.

Na ľade ste strávili takmer devätnásť minút a vyhlásili vás za tretiu hviezdu stretnutia. Ako ste sa cítili?
Fajn. Nohy mi išli, ako majú. Naša formácia si utvárala celkom dobré pozície. Prvý nájazd v zápase som ešte nepremenil, ale našťastie v predĺžení mi to vyšlo. Som veľmi rád.

Odštartovali ste šesťzápasovú šnúru na klziskách súperov. Ako počas nej trávite voľný čas?
Väčšinou pozerám nejaké televízne šou či filmy a v lietadle si zväčša aj pospím. Doma mi dávajú dve deti poriadne zabrať, takže keď som mimo, snažím sa čo najviac oddychovať. Pred zápasom v Edmontone som zašiel na večeru s Andrejom Sekerom. Vždy dobre padne stretnúť sa s kamarátmi.

So slovenským obrancom Oilers ste zviedli na ľade viacero zaujímavých súbojov…
Naše formácie sa stretávali na ľade veľmi často. Andrej je zväčša nasadzovaný na prvé päťky súpera, takže sme nejaký ten súboj v rohoch zviedli.

Máte v NHL mestá, do ktorých sa osobitne tešíte?
Rád chodím do Ottawy, lebo sa tam dostaneme len raz za rok. Stále tam mám dosť veľa kamarátov z obdobia, keď som v drese Senators začínal kariéru v NHL. Keď je v Chicagu poriadna zima, tak sa vždy teším aj na zápasy v teple. Je to príjemná zmena.

Hoci sa Chicagu vcelku darí, v Centrálnej divízii je až piate. Čo za tým hľadať?
Nemáme to jednoduché. Každý súper sa na nás vynikajúco pripraví. Neodohráme žiadne ľahké zápasy. Proti šampiónovi sa chce každý vytiahnuť. Navyše, náš káder sa v lete výrazne obmenil a noví hráči si stále len zvykajú na systém. Teraz sme však vyhrali tretí zápas, tak to bude hádam už len lepšie.

Ovplyvňuje vás, že sa vám v úvode sezóny gólovo a bodovo príliš nedarí?
Utvárame si dosť šancí, ale bodov nemám toľko, koľko by som si predstavoval. No ak sa cítim na ľade dobre a som užitočný, tak som s tým spokojný. Už sa nepokúšam vyhrať kanadské bodovanie. Samozrejme, vždy poteší, keď prispejem k výsledku aj bodmi – obzvlášť víťazným gólom v predĺžení.

Zmenili ste niečo v tréningoch, aby ste odkliali streleckú smolu?
Nič zvláštne. Pri nájazdoch mierim do rohov bránky, kde by som chcel triafať aj v zápasoch. Každá situácia v stretnutí je však iná. Rozbiehal som sa pomalšie. Teraz som dal gól dvakrát za sebou, dúfam, že mi to vydrží. Keď som bol mladší, dlhšie obdobie bez gólu ma ovplyvňovalo. Teraz už výrazne menej.

Ako sa vám pozdáva aktuálna forma spoluhráča Patricka Kana?
Patrick je v najlepšom veku a využíva to. Momentálne je určite najlepší hráč ligy. Dominuje. Spolu s Artemijom Panarinom hrajú vyšší level než ostatní. Je radosť sledovať ich.

Ako sa vám po návrate do prvého tímu pozdáva Marko Daňo?
Marko je mladý a má všetko pred sebou. Dostal príležitosť a snaží sa ju využiť. Rád mu poradím, keď prejaví záujem.

Tešíte sa na budúcoročný Svetový pohár?
Momentálne nad ním vôbec nerozmýšľam.

Myslíte si, že na ZOH v juhokórejskom Pjongčangu 2018 budú štartovať hokejisti z NHL?
To je ešte tiež ďaleko. Vôbec som sa nad tým nezamýšľal. A či tam budem hrať aj ja? Nechajme sa prekvapiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Stanley Cup #Marián Hossa #Chicago Blackhawks #Pjongčang 2018
Načítavajú sa športové výsledky...