Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Hossa dal zo 42 striel 1 gól, ale už mu začalo padať: Treba byť pozitívny

Niekedy môžete robiť na ľade tie hokejovo správne veci, ale ak nemáte potrebné šťastie, góly nestrelíte. Otrepaná fráza, ktorú nemajú radi hráči, ktorých kanonierske kvality často prevyšujú ich súčasnú produktivitu.

19.11.2015 13:09
Chicago Blackhawks, Marián Hossa Foto: ,
Marián Hossa.
debata

Tentoraz je reč o Mariánovi Hossovi. Server Chicago Sun-Times pripomenul, že v úvodných 14 zápasoch sezóny vystrelil na súperových gólmanov 42 pukov (z hráčov Chicaga bol aktívnejší len topkanonier NHL Patrick Kane), ale len jeden sa prešmykol za bránkovú čiaru. Hossova úspešnosť premieňania príležitostí bola 2,3%, čiže viac než 10% pod jeho kariérnym priemerom.

„Šance som si utváral, ale góly neprichádzali. Keď sa vám takto nedarí, treba sa ešte viac zaťať, tvrdo pracovať a veriť v obrat,“ cituje Mariána Hossu Chicago Sun-Times. „Niekedy je to až zábavné. Môžete sa pripraviť ako najlepšie viete, odviesť na ľade maximum, aj tak nedáte gól, lebo sa k vám neodrazia potrebné puky,“ uviedol k téme Hossov spoluhráč z útoku a zároveň kapitán Blackhawks Jonathan Toews.

Zostrih zápasu Edmonton - Chicago sa víťazným gólom Mariána Hossu

Podobné strelecké patálie mal 36-ročný rodák zo Starej Ľubovne aj pred rokom. V prvých 26 zápasoch strelil len tri góly, ale sezónu napokon ukončil s 22 zásahmi. „Každý sa s tým počas kariéry stretne, že to nepadá. Treba zostať pozitívny a veľmi si nepripúšťať, že sa nedarí,“ vyslovil sa Hossa.

Zdá sa, že strelecké šťastie už predsa len začal preklápať na svoju stranu. Zatiaľ posledné dva zápasy proti Calgary a Edmontonu priniesli trojnásobnému držiteľovi Stanleyho pohára 2 góly zo 6 striel a spolu 3 body. Aktuálne má Hossa zo 16 stretnutí v tejto sezóne bilanciu 3 góly a 5 asistencií. Len 11 zásahov ho delí od pokorenia magickej pästovky nastrieľaných gólov počas tvz. regular seasons v NHL. V prípade osemkrát tridsaťgólového strelca by to mala byť len otázka času.

„Je to vždy lepší pocit, keď konečne skórujete, ale päťstovka? Robilo mi problém streliť čo len jeden gól. Samozrejme, budem sa o to maximálne snažiť, ale nepôjde to hneď a zaraz. Verím však, že šance aj ďalšie góly prídu,“ uzavrel Marián Hossa, ktorý je štvrtým najproduktívnejším aktívnym hráčom v NHL. Viac bodov než on dosiahli počas kariéry iba Jarome Iginla (1239), Joe Thornton (1273) a Jaromír Jágr (1816).

debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Hossa #Chicago Blackhawks
Načítavajú sa športové výsledky...