Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hossa v predĺžení rozhodol o víťazstve Chicaga a pochválil Crawforda

Marián Hossa gólom v predĺžení rozhodol o víťazstve hokejistov Chicaga na ľade Edmontonu 4:3 v stredajšom zápase NHL. Hossa skóroval z brejkovej situácie po 68 sekundách predĺženia po dlhočiznom pase od Brenta Seabrooka.

19.11.2015 06:58 , aktualizované: 08:31
Chicago Blackhawks, radosť Foto: ,
Hokejisti Chicaga Blackhawks oslavujú gól proti Edmontonu Oilers.
debata

Bol to tretí presný zásah pre 36-ročného skúseného krídelníka v tejto sezóne a ôsmy kanadský bod v šestnástom zápase. Rozhodujúcemu gólu predchádzal skvelý zákrok gólmana Chicaga Coreyho Crawforda pri šanci Taylora Halla.

Zákrok Crawforda v predĺžení

„Bol to neuveriteľný zákrok, zachránil nám tento zápas. To je dôvod, prečo sme zvíťazili. Takéto zákroky nám dodávajú nový impulz. To sa potom ukáže hneď pri ďalšom striedaní,“ cituje Hossu server TSN. „Je dobré vyhrať hneď prvý zápas na tripe po súperových klziskách. Klobúk dolu pred Edmontonom, v prvej tretine boli lepší, až kým sme nestrelili góly v druhej tretine,“ povedal tréner Blackhawks Joel Quenneville.

Hossa odohral 18:42 min, celkovo trikrát vystrelil na bránku hostí a stal sa treťou hviezdou zápasu. Hossov o takmer 16 rokov mladší krajan z útoku Blackhawks Marko Daňo odkorčuľoval 13:16 min a raz ohrozil súperovho brankára. V drese Edmontonu najviac času strávil na ľade slovenský obranca Andrej Sekera (23:33 min), dvakrát vystrelil na bránku na domácich a pripísal si aj tri zblokované strely.

Chicago naďalej profituje z neuveriteľnej produktivity dua Patrick Kane – Artemij Panarin, ktorí majú dovedna na konte 20 gólov a 50 bodov. Kane v stredu v Rexall Place dvakrát asistoval a bodoval v štrnástom zápase v sérii. V 19 zápasoch strelil 13 gólov a pridal 17 asistencií a zámorskí experti už vyrátali, že ak bude takto pokračovať, na konci sezóny bude mať 129 bodov. Pre porovnanie, v uplynulom ročníku NHL sa kráľom produktivity stal Jamie Benn so ziskom 87 bodov.

Tomáš Tatar nezabránil domácej prehre Detroitu s Washingtonom 1:2 po predĺžení. Slovenský útočník Red Wings strávil na ľade 14:56 min, raz vystrelil a bol aj na trestnej lavici. O triumfe Capitals rozhodol gólom po 45 sekundách predĺženia ruský útočník Jevgenij Kuznecov, ktorý je s 18 bodmi najproduktívnejším hráčom svojho tímu. Kuznecov rozhodol v predĺžení aj zápas proti Floride v posledný októbrový deň.

„Ak má dostatok času a priestoru, je excelentný. Systém hry s menším počtom hráčov v predĺžení mu vyhovuje. Výborne korčuľuje tak, že pritom klame telom,“ pochválil Kuznecova tréner Washingtonu Barry Trotz na serveri NHL.

Sumáre NHL:

Winnipeg – Vancouver 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Góly: 6. Scheifele (Perreault, Wheeler), 38. Stafford (Enström, Myers), 59. Stafford (Scheifele, Perreault) – 27. D. Sedin (Burrows, H. Sedin)

Detroit – Washington 1:2 po predĺžení (1:1, 0:0, 0:0 – 0:1)
Góly: 3. Larkin (Daciuk) – 11. Williams (Niskanen, Nicklas Bäckström), 61. Kuznecov (Niskanen, Alzner)
Tomáš Tatar (Detroit) odohral 14:56 min, 1 strela, 2 trestné minúty, 1 plusový bod

Edmonton – Chicago 3:4 po predĺžení (0:0, 1:2, 2:1 – 0:1)
Góly: 37. Eberle (Davidson), 44. Pouliot (Nurse, Purcell), 58. Draisaitl (Hall, Purcell) – 28. Keith (P. Kane, Panarin), 35. Panarin (Anisimov, P. Kane), 51. Shaw (Kero, Krüger), 62. MARIÁN HOSSA (Seabrook)
Marián Hossa odohral 18:42 min, 3 strely, 1 gól, Marko Daňo (obaja Chicago) odohral 13:16 min, 1 strela, 1 zblokovaná strela, 1 hit – Andrej Sekera (Edmonton) odohral 23:33 min, 2 strely, 1 hit, 3 zblokované stre­ly

debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Hossa #Chicago Blackhawks #Edmonton Oilers
Načítavajú sa športové výsledky...