Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ovečkin jubiloval. Najprv si spomenul na svojich spoluhráčov

Ako prvý v klubových dejinách Washingtonu, ako štvrtý Rus, celkovo ako 104. hokejista v histórii NHL. Alexander Ovečkin v utorok na ľade Calgary gólom pokoril 900-bodovú hranicu, ale v prvom momente o tom podľa vlastných slov netušil.

21.10.2015 09:52
Washington Capitals, Alexander Ovečkin Foto: ,
Alexander Ovečkin.
debata

„Je to významný míľnik. Milujem mojich spoluhráčov. Dokázať niečo sám v tejto lige je veľmi náročné,“ citoval 30-ročného superkanoniera denník Washington Post.

Na aktuálnych 901 bodov, keďže prihrávkou hneď načal ďalšiu stovku, stačilo moskovskému rodákovi iba 764 zápasov. Strelil 479 gólov, na čo spotreboval 3851 striel, a 422-krát asistoval. Viac bodov než on nazbierali z jeho krajanov-predchodcov len Alexej Kovaľov (1029), Alexander Mogiľnyj (1032) a Sergej Fiodorov (1179).

„Absolútne úžasné a pôsobivé. Jeho strela, to je paráda. Skóruje takmer v každom zápase. Je pozoruhodné, čo dosiaľ dokázal, ale ešte zďaleka nie je na konci,“ povedal Ovečkinov švédsky spoluhráč Nicklas Bäckström.

Pravého či ľavého krídelníka Ovečkina isto neminie miesto v Sieni slávy, ale zatiaľ sa radí medzi tých, čo počas kariéry nezískali Stanleyho pohár. Ten vo vitríne Capitals stále chýba. Najbližšie k nemu mali ešte v sezóne 1997/1998, keď boli súčasťou kádra slovenskí útočníci Peter Bondra a Richard Zedník. Vo finále vtedy podľahli Detroitu 0:4 na zápasy.

„Caps“ teraz rozhodne nepatria medzi slabé tímy vo Východnej konferencii, aj sa v lete solídne posilnili, ale ich úspech stojí a padá najmä na Ovečkinových výkonoch. „Keď hráme tak, ako máme, každý súper to s nami bude mať ťažké,“ podotkol tréner Barry Trotz.

Ovečkina označil za vzácny typ hokejistu. „Je značne výnimočný. Nazbierať v NHL 900 bodov, na to musíš byť sakramentsky dobrý. A mnoho má ešte pred sebou.“ Peter Bondra nastrieľal v drese Washingtonu 472 gólov a celkovo dosiahol 825 bodov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Ovečkin #Washington Capitals