Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skvelý Halák zatiahol roletu. Crosby sa konečne zobudil

Brankár Jaroslav Halák má za sebou druhý odchytaný zápas v tejto sezóne NHL, zároveň druhý víťazný a prvý s čistým kontom. New York Islanders aj vďaka 37 zákrokom 30-ročného slovenského gólmana v utorok zvíťazili na ľade Columbusu 4:0.

21.10.2015 07:16
Jaroslav Halák Foto: ,
Jaroslav Halák v zápase proti Columbusu.
debata

Halákovi na cestu pribalili aj honor prvej hviezdy zápasu. V kariére NHL dosiahol 37. zápas s vychytanou nulou.

"Spoluhráči boli výborne postavení, najmä pri bránení presiloviek súpera. Ak sa aj vyskytli nejaké dorážky, boli stále pripravení zasiahnuť,“ uviedol Halák pre server New York Post. "Rozhodne to nebol zápas na víťazstvo 4:0. Halák pre nás odviedol skvelú prácu,“ pochválil svojho brankára tréner Islanders Jack Capuano.

Výsledok vyznieva jasne pre hostí, ale až do 11. min záverečnej tretiny svietilo na tabuli skóre 0:1. Potom prišli tri góly Islanders v rozpätí piatich minút. „Ostrovania“ natiahli šnúru víťazstiev na štyri, zatiaľ čo Blue Jackets prehrali všetkých sedem stretnutí v tomto súťažnom ročníku. V histórii profiligy takýto štart do súťaže predviedlo iba sedem tímov, predtým naposledy Chicago v sezóne 1997/1998. A to ešte z najbližších ôsmich duelov odohrajú hráči Columbusu až sedem u súperov.

„Snažíme sa, čo to tá, určite nám nechýba snaha. Prežívame ťažké časy, ale musíme sa zomknúť a ísť ďalej,“ skonštatoval obranca Columbusu Jack Johnson. "Nehrali sme zle, ale nestačilo to. Už naozaj potrebujeme nejaký dobrý výsledok,“ povedal kouč Columbusu Todd Richards.

„Ak sa pozriete na súpisku Columbusu, je tam veľa dobrých hráčov. Nikto si zrejme nepredstavoval, že budú mať taký zlý vstup do sezóny,“ pridal názor na súpera aj brankár Halák.

Úplne opačné pocity ako hokejisti Columbusu prežívajú hráči Montrealu. Tí v siedmich vstupných zápasoch sezóny ani raz nezaváhali a stopercentnú bilanciu potvrdili aj utorkovým triumfom nad St. Louis 3:0. Canadiens sa opäť mohli oprieť o skvelého gólmana Careyho Pricea, ktorý chytil všetkých 38 striel hostí a pripísal si druhý shutout z ostatných troch zápasov.

Úvodných 7 zápasov súťažného ročníka NHL vyhrali hráči Montrealu prvýkrát vo svojej klubovej histórii. Doteraz mal ich rekordný zápis podobu 6 víťazstiev a 1 remíza zo sezón 1961/1962 a 1977/1978.

Až do 11. min šiesteho zápasu sezóny čakal Pittsburgh na strelecké prebudenie svojho kapitána Sidneyho Crosbyho. Dočkali sa v súboji proti Floride, ktorý Penguins vyhrali 3:2 po predĺžení a v čiernom drese s tučniakom úradovali najväčšie hviezdy.

Crosby ukončil zápas s bilanciou gól a dve asistencie, Jevgenij Malkin strelil víťazný gól v predĺžení. Crosbyho gól bol zároveň prvým úspešným zásahom Pittsburghu v presilovke v novej sezóne po predchádzajúcich 17 neúspešných pokusoch.

"Veci sa niekedy nedejú tak, ako by sme chceli. Aj v dnešnom zápase sme si utvorili šance na to, aby sme ho zvládli ľahšie. Gól ma, verím, povzbudí. Mám na čom stavať,“ povedal Crosby podľa serveru NHL.

Hokejisti Washingtonu bez väčších problémov zvíťazili na ľade Calgary 6:2 a ruský útočník hostí Alexander Ovečkin mal ešte jeden dôvod na radosť. Jeho piaty gól v sezóne, ktorým na začiatku druhej tretiny poslal svoj tím do vedenia 2:1, bol zároveň jeho deväťstým bodom v kariére v rámci základnej časti NHL. V histórii Capitals je prvým hráčom, ktorý pokoril túto bodovú hranicu, stačilo mu na to 764 zápasov. Neskôr pridal ešte asistenciu pri štvrtom góle.

Ovečkin má v zámorskej profilige na konte 479 gólov a už len štyri zásahy ho delia od dostihnutia historicky najlepšieho kanoniera spomedzi ruských hokejistov Sergeja Fiodorova (483).

„Je absolútne úžasné a pôsobivé, ako strieľa góly. Má priemer takmer gól na zápas. Urobil toho už tak veľa a ešte zďaleka nie je na konci,“ vyslovil chválu na Ovečkina jeho podobne úspešný švédsky spoluhráč z útoku Capitals Nicklas Bäckström.

Utorkové sumáre NHL:

New Jersey – Arizona 3:2 po predĺžení (0:0, 1:0, 0:2 – 1:0)
Góly: 40. Zajac (Josefson, Larsson), 48. Cammalleri (Zajac), 61. A. Larsson (Zajac, Stempniak) – 41. Duclair (Domi, Hanzal), 60. Boedker (Ekman-Larsson, Michael Stone)

Pittsburgh – Florida 3:2 po predĺžení (1:0, 0:0, 1:2 – 1:0)
Góly: 11. Crosby (Malkin, Letang), 44. Kessel (Scuderi, Crosby), 62. Malkin (Letang, Crosby) – 52. Howden (Brickley, Gudbranson), 54. MacKenzie (Brickley, Howden)

Columbus – New York Islanders 0:4 (0:1, 0:0, 0:3)
Góly: 19. Kuľomin (Židlický, Hamonic), 52. Hickey, 54. Clutterbuck (Nelson), 57. Tavares (M. Martin, Lee)
Jaroslav Halák (NY Islanders) odchytal celý zápas, zneškodnil všetkých 37 streleckých pokusov domácich a stal sa prvou hviezdou zápasu

Philadelphia – Dallas 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Góly: 49. Couturier (Simmonds, Read) – 20. Seguin (Jamie Benn, Klingberg), 21. Jamie Benn (Seguin)

Montreal – St. Louis 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Góly: 19. Pacioretty (Plekanec, Gallagher), 25. Siomin (Galchenyuk, Eller), 52. T. Mitchell (P. K. Subban, Smith-Pelly)

Nashville – Tampa Bay 5:4 po sam. nájazdoch (1:0, 2:3, 1:1 – 0:0, 1:0)
Góly: 20. Fisher (S. Weber, Neal), 31. S. Weber (Ribeiro, C. Wilson), 39. Neal (Forsberg, Fisher), 55. Neal (Forsberg), rozhodujúci sam. nájazd Forsberg – 24. Stamkos (Hedman, Filppula), 29. Kučerov (Palát, Coburn), 38. Callahan (Hedman, Stralman), 46. Condra (B. Boyle)

Calgary – Washington 2:6 (1:1, 0:3, 1:2)
Góly: 9. Monahan (Gaudreau), 44. Giordano (Frolík, Gaudreau) – 17. Burakovsky (Kuznecov), 21. Ovečkin (Orpik), 31. Nicklas Bäckström (Williams, Carlson), 32. Oshie (Kuznecov, Ovečkin), 47. Chimera (Beagle), 57. Nicklas Bäckström (Williams, Niskanen)

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Halák #Sidney Crosby
Načítavajú sa športové výsledky...