Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Boston sa už aj s Chárom odklonil od plánu a pykal

Hokejový Boston je s kapitánom Zdenom Chárom v zostave lepší tím ako v úvodných dvoch zápasoch, ale nie taký dobrý, aby dokázal dotiahnuť do víťazného konca dobre rozohraný súboj s finalistom tohtoročného Stanleyho pohára Tampou Bay.

13.10.2015 12:21
Boston Bruins, Zdeno Chára Foto: ,
Hokejisti Bostonu Bruins (kapitán Zdeno Chára je uprostred).
debata

Tridsaťosemročný slovenský obranca až v pondelok absolvoval tohtosezónnu súťažnú premiéru v zostave Bostonu, prvé dve stretnutia vynechal pre zdravotné problémy v hornej časti tela. Zranil sa v septembrovom prípravnom zápase proti tímu New York Rangers pri náraze od Ryana Bourquea na mantinel.

Odložená premiéra mohla mať víťaznú príchuť, ale to by musela stáť bostonská obrana, niekdajšia pýcha klubu, na pevnejších nohách. Bruins viedli v 12. min už 2:0, hostia potom otočili na 3:2. Domácim sa podarilo ešte vyrovnať na 3:3, odvtedy strieľali góly už len hostia a zvíťazili 6:3. „Myslím si, že štart do zápasu bol v poriadku. Vytvorili sme si dobré šance, aj presilové hry boli z našej strany kvalitné. V ktoromsi bode zápasu sme však opustili náš herný plán a dostali sme sa do problémov. Taký dobrý tím, aký má Tampa, to dokáže využiť. Zaplatili sme za to,“ zhodnotil duel pre Boston Herald Chára, ktorý nastúpil vo dvojici s 27-ročným Kevanom Millerom, na ľade strávil 21:27 min a pripísal si dve mínusky a tri strely.

Boston v úvodných troch zápasoch inkasoval hrozivých 16 gólov a brankár Tuukka Rask neraz nevie, kam skôr skočiť. Slabou útechou je, že Bruins prvý raz v sezóne svojho súpera prestrieľali (30:23). „Nezáleží na konkrétnej situácii, v obrane jednoducho musíme hrať lepšie. Práca smerom dozadu je teraz naším slabým miestom, brankárom počnúc, obrancami a útočníkmi končiac. Robíme chybu za chybou. Sami si hádžeme polená pod nohy,“ konštatoval tréner Bostonu Claude Julien.

debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #Boston Bruins