Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sekerov Edmonton prehral, Eichel dal gól, prvý hetrik strelil Parise

Len obranca Andrej Sekera sa predstavil na ľade spomedzi slovenských hokejistov v druhý hrací deň nového ročníka NHL.

09.10.2015 07:15
Buffalo Sabres, Jack Eichel Foto: ,
Nováčik Buffala Jack Eichel (uprostred) sa so spoluhráčmi teší z prvého gólu v NHL.
debata

Sekerov Edmonton prehral na ľade St. Louis 1:3 a slovenský zadák si počas vyše 20 minút pripísal 1 strelu, 1 zblokovanú strelu a 2 mínusové body. Nedoliečený Zdeno Chára podľa predpokladov nenastúpil za Boston v domácom súboji proti Winnipegu a Bruins bez svojho kapitána v ouvertúre sezóny utŕžili nepríjemnú prehru 2:6. Bostonu sa pred sezónou rozpadla obrana a odborníci predpokladajú, že práve nevystužená defenzíva môže byť veľkým problémom pre trénera Clauda Juliena. "Dnes nehorela len obrana. Musíme sa pozrieť na našu hru ako celok a poučiť sa,“ uviedol Claude Julien pre server NHL.

Videosumár zápasu Boston - Winnipeg

Prvý hetrik novej sezóny NHL zaznamenal útočník Minnesoty Zach Parise. Najmä tento 31-ročný kanonier prispel k šokujúcemu obratu Minnesoty na ľade Colorada. Hostia zvíťazili 5:4, hoci po prvej tretine prehrávali 0:3 a ešte v 45. min to bolo 4:1 pre Colorado. Potom však hráči Wild strelili 4 góly za 5 minút a zobrali za to všetky body.

NHL zažila už aj prvé predĺženie s novinkou – troma korčuliarmi na oboch stranách. Tampay Bay si v ňom poradila s Philadelphiou 3:2. Víťazný gól finalistu uplynulého ročníka strelil v 63. min Jason Garrison, keď v brejkovej pozícii z bekhendu prekonal Steva Masona. Dvojgólový strelec po zápase vtipkoval, že do brejku sa dostal naposledy predtým na mládežníckom turnaji Pee Wee. "Je vždy príjemné, keď sa vám podarí napnúť sieť. Toto je veľké naše víťazstvo, hrali sme dobre a utvorili si množstvo šancí,“ povedal Garrison.

Videosumár zápasu Tampa Bay - Philadelphia

Prvé čisté konto nového ročníka vychytal gólman Dallasu Antti Niemi pri triumfe 3:0 nad Pittsburghom. Fínsky brankár sa s 37 zákrokmi stal prvou hviezdou zápasu a dôvod na úsmev mal aj pre čosi iné – až pri dvoch góloch svojho tímu si pripísal asistenciu. Tridsaťdvaročný Niemi, ktorý prišiel do Dallasu v lete zo San Jose, zaznamenal 33. shutout svojej kariéry.

V súboji Buffalo – Ottawa (1:3) strelil jediný gól domácich nováčik Jack Eichel. Iba 18-ročný útočník, dvojka tohtoročného vstupného draftu, sa presadil v 50. min, keď v presilovke utešenou strelou prekonal Craiga Andersona a znížil priebežne na 1:2. Evander Kane o niečo neskôr aj vyrovnal, ale tréner Senators Dave Cameron reklamoval ofsajd a po technologickej novinke – zhliadnutí videa – rozhodca gól neuznal.

"Bolo to veľmi tesné, ale v konečnom dôsledku správne rozhodnutie,“ uznal lotyšský útočník Sabres Zemgus Girgensons, ktorý sa ocitol v ofsajdovej situácii pár centimetrov za útočnu modrou.

Videosumár zápasu Buffalo - Ottawa

Sumáre stretnutí zámorskej NHL:

Boston – Winnipeg 2:6 (1:0, 0:3, 1:3)
Góly: 6. Krejčí, 42. Pastrňák (Beleskey, K. Miller) – 26. Scheifele (Byfuglien), 30. Wheeler (Ladd), 38. Stafford (Lowry, Chiarot), 46. Thorburn (Stafforn, Burmistrov), 50. Petan (Copp, M. Stuart), 57. Burmistrov

Tampa Bay – Philadelphia 3:2 po predĺžení (0:0, 2:2, 0:0 – 1:0)
Góly: 22. Garrison (Callahan, Drouin), 39. Callahan (Hedman, Drouin), 63. Garrison (Killorn, Filppula) – 31. Read (Laughton, Umberger), 33. B. Schenn (Umberger, Medvedev)

Buffalo – Ottawa 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
Góly: 50. Eichel (M. Foligno, E. Kane) – 1. Turris (Hoffman, Marke Stone), 31. Turris (Hoffman, Mark Stone), 59. Lazar (Zibanejad, B. Ryan)

Nashville – Carolina 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)
Góly: 3. C. Smith (R. Ellis, S. Jones), 18. Arvidsson (Jarnkrok, S. Jones) – 59. E. Staal (J. Faulk)

Videosumár zápasu Nashville - Carolina

St. Louis – Edmonton 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
Góly: 30. Tarasenko (Pietrangelo, Bouwmeester), 50. Fabbri (Lehterä, Schwartz), 60. Brouwer (Schwartz) – 18. Nugent-Hopkins
Andrej Sekera (Edmonton) odohral 20:25 min, 1 strela, 1 zblokovaná strela, 2 mínusové body

Videosumár zápasu St. Louis - Edmonton

Dallas – Pittsburgh 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Góly: 2. Janmark (Hemský, Niemi), 26. Hemský (Goligoski, Niemi), 53. Jamie Benn (Spezza, Klingberg)

Videosumár zápasu Dallas - Pittsburgh

Colorado – Minnesota 4:5 (3:0, 1:1, 0:4)
Góly: 14. Iginla (MacKinnon, Barrie), 18. E. Johnson (Beauchemin, Söderberg), 19. Landeskog (Beauchemin, MacKinnon), 29. J. Mitchell (E. Johnson, Beauchemin), – 27. Parise (Mikael Granlund, Pominville), 46. Parise (Pominville, Dumba), 48. Niederreiter (Zucker), 50. Vanek (Mikael Granlund, Coyle), 51. Parise (Suter, Koivu)

Videosumár zápasu Colorado - Minnesota
debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Sekera #Zach Parise
Načítavajú sa športové výsledky...