Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zdravý Zdeno Chára verí, že Boston bude podávať vyrovnanejšie výkony

V predchádzajúcej sezóne hokejisti Bostonu chýbali v play-off NHL prvýkrát za ostatných osem ročníkov.

02.09.2015 15:16
Zdeno Chára Foto: ,
Zdeno Chára.
debata (1)

A kapitán „medveďov“ Zdeno Chára pre zdravotné problémy odohral iba 63 z 82 zápasov základnej časti. Problémy s kolenom a členkom by už mali byť minulosťou a skúsený slovenský obranca je opäť pripravený podávať konzistentné výkony, ktoré privedú Bruins do vyraďovacej časti bojov o Stanleyho pohár.

Chára v uplynulej sezóne nazbieral 20 kanadských bodov za 8 gólov a 12 asistencií, čo je jeho druhá najnižšia bodová úroda za 9 sezón v Bostone. V ročníku 2012/2013 to bolo iba 19 bodov. Vyše dvojmetrový obor na korčuliach oslávil tohto roku už 38 rokov.

"Cítim sa už lepšie a to je zo všetkého najdôležitejšie. Leto som nevyužil na extrémne cestovanie, ale trávil som veľa času s rodinou a zameriaval sa na vyliečenie boľačiek z konca uplynulej sezóny,“ cituje server NHL Chárove slová pre CSN New England.

V Bostone sa v lete rozlúčili nielen s generálnym manažérom Petrom Chiarellim, ale aj obrancom Dougiem Hamiltonom a útočníkom Milanom Lucicom. Novým GM sa stal Don Sweeney, Chára zmeny víta a verí, že tímu prospejú.

"Je vždy ťažké vidieť odchádzať spoluhráčov, ale vedenie robí zmeny s vedomím skvalitnenia mužstva. Naše výkony v uplynulej sezóne boli ako na hojdačke – raz hore, potom zase dolu. Najviac sa skloňovala v kabíne práve nekonzistentnosť výkonov. A to je presne to, čo musíme v novej sezóne zmeniť. Naše výkony musia byť vyrovnanejšie,“ uviedol Chára.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #Boston Bruins