Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Budaj zabojuje o miesto v Los Angeles

Slovenský hokejový brankár Peter Budaj podpísal skúšobný kontrakt s klubom NHL Los Angeles Kings a pokúsi sa presvedčiť vedenie tímu o svojich schopnostiach v tréningovom kempe "kráľov".

29.08.2015 11:54
Peter Budaj Foto: ,
Peter Budaj.
debata

Ten má začiatok 18. septembra, teda v deň Budajových 33. narodenín. Informoval o tom server NHL na základe informácií LAKingsInsider.com.

Budaj zabojuje so Švédom Jhonasom Enrothom o pozíciu, kto bude kryť chrbát dlhodobej brankárskej jednotke Kings Jonathanovi Quickovi. V tíme pôsobí aj slovenský útočník Marián Gáborík, ktorý sa v slnečnej Kalifornii tešil v sezóne 2013/2014 zo zisku Stanleyho pohára.

Skúsený banskobystrický rodák Budaj má za sebou 9 sezón v NHL v tímoch Colorado Avalanche a Montreal Canadiens. Zväčša v pozícii brankárskej dvojky dosiahol v 296 zápasoch základnej časti priemery 2,76 inkasovaného gólu a úspešnosť zásahov 90,3%. Pre svoje tímy vychytal 124 víťazstiev, z toho 11 bez inkasovaného gólu. V play-off si zachytal sedemkrát s bilanciou 0:2, keď ukončil zápas v bránke.

V predchádzajúcej sezóne Budaj pôsobil v tíme nižšej súťaže AHL St. John's IceCaps. V 19 zápasoch nezaznamenal ani jedno víťazstvo a dosiahol priemer 3,55 gólu na zápas. Ešte predtým bol vytrejdovaný do Winnipegu, ktorý sa ho však zbavil tým, že ho poslal na farmu do St. John's. Po sezóne sa stal neobmedzeným voľným hráčom s plánom návratu do NHL.

V reprezentačnom drese sa Budaj predstavil na ZOH 2006 v Turíne aj 2010 vo Vancouveri, na majstrovstvách sveta si zahral v rokoch 2008 a 2010.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Budaj #Los Angeles Kings