Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Crosby zažiaril ako hokejbalový brankár. Vychytal výhru v nájazdoch

Hviezdny útočník Pittsburghu Sidney Crosby ukázal svoju hokejovú všestrannosť. Jeden z najlepších hráčov súčasnosti strážil v utorňajšom hokejbalovom zápase bránku tímu, ktorý tvorili zamestnanci Penguins.

20.08.2015 14:55
debata

V plnom výstroji sa evidentne dobre bavil, a ako to už v jeho kariére väčšinou býva, bol aj úspešný.

Dvadsaťosemročný Crosby, ktorý sa na tohtoročnom svetovom šampionáte v Prahe a Ostrave stal vďaka suverénnemu zisku zlata členom prestížneho Triple Gold Clubu, predviedol niekoľko vydarených zákrokov. Po každej odohratej desaťminútovke zamieril k striedačke a so svojimi novými spoluhráčmi, ktorých posilnil aj Crosbyho dlhoročný kamarát a bývalý spoluhráč Colby Armstrong, preberal stratégiu na ďalšiu časť hry.

Všetko fungovalo na jednotku. Crosby a spol. mohli osláviť výhru 4:3 po samostatných nájazdoch, o ktorej podľa informácií klubového webu rozhodol práve Armstrong.

„Prežiť túto skúsenosť a mať možnosť zahrať si so Sidom bolo niečo mimoriadne a jedinečné. Je to jeden z príbehov, ktoré budete dlhé roky rozprávať deťom a vnúčatám. A aj my sami o tom budeme hovoriť ešte dlho. Nemohli sme tomu veriť a sme mu veľmi vďační, že si vo svojom mimosezónnom režime našiel čas prísť a zahrať si s nami,“ podelil sa o svoje pocity jeden z účastníkov v drese víťazov Justin Mellor.

Crosby už podobným spôsobom v hokejbale šokoval Pittsburgh pred tromi rokmi. Počas výluky v roku 2012 naskočil do jedného zo zápasov – takisto ako gólman – v bránke miestneho tímu. Svoju totožnosť navyše dokázal vďaka brankárskeho výstroja utajiť až do konca zápasu.

„Môj kamarát tu hrá v jednej súťaži. A ja som sa s ním bavil o možnosti zahrať si s ním. V detstve som bol pri hokeji na ulici často brankárom. A tak som sa spýtal, či jedného nepotrebujú. Povedal, že áno a šiel som na to. Bola to paráda,“ uviedol vtedy Crosby.

debata chyba
Viac na túto tému: #Sidney Crosby #Pittsburgh Penguins