Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Daňo sa v Chicagu zapísal s úsmevom na perách

Slovenský hokejový útočník Marko Daňo má za sebou prvé oficiálne akcie s tímom Chicago Blackhawks. Po kempe nádejí sa zúčastnil aj na stretnutí s fanúšikmi, na ktorom predstavili mužstvo Blackhawks na nový ročník.

20.07.2015 12:10
Marko Daňo Foto: ,
Marko Daňo na viedenskom letisku po prílete z USA.
debata

Na prezentácii mal na sebe červený dres Blackhawks s číslom 56, ktoré nosí v zámorí. „Daňo je skvelý chlapík, výborný hokejista. Vyzerá, že miluje život a neustále má na tvári úsmev. Myslím si, že bude pre nás užitočným hráčom,“ povedal na adresu slovenského útočníka generálny manažér klubu Stan Bowman.

V kádri víťaza Stanleyho pohára prichádza k obmene. Vzhľadom na platový strop musia odísť niektorí hráči. V kabíne však veria, že Trevor Daley, Arťom Anisimov či Marko Daňo budú kvalitnou náhradou. „Všetci sa pokúsia zaplniť prázdne miesto. Na každom bude teraz viac zodpovednosti. Prichádzajú noví chlapci, ktorí zvýšia úroveň našej hry,“ myslí si kapitán Blackhawks Jonathan Toews.

Daňo sa ocitol v Chicagu po výmene z Columbusu. Na pôsobenie v novom drese sa už veľmi teší. Keďže je rodák z rakúskeho Eisenstadtu v Chicagu nový, miestne médiá ho požiadali, aby stručne charakterizoval svoj herný štýl.

A Daňove slová im veľmi pripomenuli Mariána Hossu: „Som útočník, ktorý dokáže aj brániť a má cit pre hru. Dokážem si aj dobre podržať puk v rohoch, či ho vybojovať na tomto mieste. Každý hokejista je iný, no snažím sa hrať podobne ako Marián Hossa, ale on je na úplne inej úrovni. Verím, že sa k nemu časom priblížim.“

Marko Daňo pôsobí v zámorí od jari 2014. V závere sezóny 2013/2014 odišiel do Severnej Ameriky a odštartoval svoju púť vo farmárskej AHL v mužstve Springfield Falcons. V nasledujúcom ročníku absolvoval v AHL 39 duelov s bilanciou 11 gólov a 8 asistencií, šancu však dostal aj v NHL a nestratil sa v nej. V 35 zápasoch za Columbus dosiahol 8 presných zásahov a pridal 13 gólových prihrávok.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marko Daňo #Chicago Blackhawks