Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Daňo: Chicago je výzva. Túžim dokázať, že som bol správna voľba

Správa ho zastihla nepripraveného. O to viac si ju vychutnal. Slovenský útočník Marko Daňo práve šoféroval, keď mu v aute zazvonil telefón od generálneho manažéra Columbusu.

01.07.2015 20:00
Marko Daňo Foto: ,
Marko Daňo.
debata

Zastavil na parkovisku a zavolal mu späť.,,Vymenili sme ťa do Chicaga," zaznelo z druhej strany. „Ešteže som zastavil. Inak by som asi nabúral. V prvom momente som ostal zaskočený a prekvapený. Neskôr som si uvedomil, že je to pre mňa výborná správa, ísť do najlepšieho klubu v NHL,“ povedal 20-ročný odchovanec Dukly Trenčín.

Talentovaný krídelník bol súčasťou veľkej výmeny, ktorej hlavným aktérom sa stal útočník Brandon Saad, ktorého Chicago spolu s Michaelom Paliottom a Alexom Broadhurstom poslalo do Columbusu. Opačným smerom putovali Marko Daňo, Arťom Anisimov, Jeremy Morin, Corey Tropp a právo výberu vo štvrtom kole budúcoročného draftu.

„Je to zaujímavý hráč. Na scénu prišiel v minulom ročníku vo farbách Columbusu bez veľkých fanfár, no v ľuďoch zanechal veľmi dobrý dojem. Očaril aj našich skautov svojou celoplošnou hrou. Spolu s Anisimovom boli hlavné artikle celej výmeny,“ uviedol pre nhl. com generálny manažér Chicaga Stan Bowman.

Práve on sa ako prvý z organizácie Blackhawks ozval slovenskému hokejistovi. „Privítal ma v klube a povedal, že mali o mňa obrovský záujem a sú radi, že ma získali. Práve čakám na letenku a v najbližších hodinách poletím do Chicaga, kde sa stretnem s kondičným trénerom, ktorý mi určí tréningový plán na leto,“ prezradil Daňo.

Najviac plánuje popracovať na dynamickej rýchlosti. „Prvých pár krokov je v hokeji rozhodujúcich, aby som sa čo najrýchlejšie odpútal od obrancu. Môže mi to pomôcť aj v korčuliarskom poňatí hry, ktorým sa prezentuje Chicago. Podobne sme hrávali aj v Columbuse a nemám problém sa prispôsobiť hocijakému štýlu.“

Od nového ročníka sa stane spoluhráčom Mariána Hossu, ktorý za ostatných šesť rokov získal s Chicagom trikrát Stanleyho pohár. „Snom každého hokejistu je získať túto trofej a týmto prestupom sa moje šance zvýšia. Verím, že v tomto trende budeme pokračovať. Teším sa, že budem mať v tíme rodáka, ktorý mi zo začiatku pomôže, poradí a budem sa môcť na neho spoľahnúť,“ dodal.

Aké ciele si dáva v mužstve nabitom hviezdami?

„Chcem si vybojovať stabilné miesto v zostave a byť prospešný pre mužstvo. Je to výzva presvedčiť, že som bol správnou voľbou.. Hrať a trénovať v jednom mužstve s Toewsom, Kaneom, Hossom, Keithom či Seabrookom bude úžasné a môžem sa priučiť mnohým veciam,“ tvrdí 182 cm vysoký a 90 kg vážiaci útočník.

Nezabúda však ani na premiérovú sezónu v profilige. V drese Columbusu v nej odohral 35 duelov a zaznamenal 8 gólov a 13 asistencií. „Bude mi chýbať mesto, spoluhráči a celá organizácia. Blue Jackets mi dali prvú príležitosť a na to nikdy nezabudnem,“ uzavrel.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marko Daňo #Chicago Blackhawks