Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lucic mieri do Los Angeles. Pridá sa do útoku ku Gáboríkovi a Kopitarovi?

Vedenie hokejistov Los Angeles získalo v NHL výraznú ofenzívnu posilu v podobe útočníka Milana Lucica z Bostonu.

27.06.2015 09:04
Boston Lucic Foto: ,
Milan Lucic.
debata

Opačným smerom za neho Kings obetovali brankára Martina Jonesa, mladého obrancu Colina Millera a 13. pozíciu v prvom kole tohtoročného draftu, v ktorom si Bruins následne vybrali českého beka Jakuba Zbořila.

Dvadsaťsedemročný Lucic, pred ktorým je posledný rok súčasného kontraktu, v ktorom si zarobí šesť miliónov dolárov, sa k dvojnásobnému víťazovi Stanley Cupu z posledných štyroch sezón teší. Možno aj kvôli vidine, že na ľavom krídle hviezdnej formácie doplní Anžeho Kopitara a slovenského kanoniera Mariána Gáboríka.

„Myslím si, že najviac vzrušujúce na mojom presune z Bostonu je, že idem do tímu, ktorý už dobre vie, ako vyhrávať. A mám skutočne skvelý pocit z predstavy, že by som si mohol zahrať s takými vynikajúcimi dvoma hráčmi. Myslím si, že tento tím bude v lige patriť medzi dvoch-troch najväčších kandidátov na zisk Stanley Cupu,“ vyhlásil Lucic. „Bude to pre mňa úplne čerstvý štart. A na to sa teším možno úplne najviac,“ dodal.

Rodák z Vancouveru, pre ktorého pôjde v NHL o prvý angažmán mimo Bostonu, odohral v minulom ročníku 81 zápasov a pripísal si 44 bodov za 18 gólov a 26 asistencií. Bruins však prekvapivo nepostúpili do play off. Celkom má víťaz Stanley Cupu z roku 2011 na konte 566 duelov v základnej časti a 342 bodov vďaka 139 gólom a 203 prihrávkam. Vo vyraďovacích bojoch pridal v 96 vystúpeniach 61 bodov (26+35).

debata chyba
Viac na túto tému: #Boston Bruins #Los Angeles Kings #Milan Lucic
Načítavajú sa športové výsledky...