Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NHL zváži rozšírenie súťaže. Adeptov je viac - Las Vegas, Seattle a Québec

Hokejová NHL sa môže rozšíriť do ďalších miest Kanady a USA. Vedenie súťaže otvorilo dvere možnému rozmachu, spomínajú sa predovšetkým Las Vegas, Seattle a Québec.

26.06.2015 09:58
NHL, hokej, hokejová bránka Foto:
Ilustračné foto
debata (1)

Najskôr však počet účastníkov z terajšieho počtu tridsať stúpne pred sezónou 2017/2018. Záujemcovia dostali priestor, aby od 6. júla do 10. augusta poslali svoje projekty vedeniu NHL.

„Následne formálne všetko preveríme a Rada guvernérov rozhodne, či existuje záujem ligu ďalej rozširovať do ašpirujúcich miest. Ak to bude dobré aj v záujme ligy, potom sa sústredíme na podmienky,“ uviedol komisár NHL Gary Bettman a podotkol, že neexistuje žiadna garancia, že k rozšíreniu skutočne aj príde.

Oficiálne neexistuje ani žiaden plán pre prijatie nových tímov. Najčastejšie sa v súvislosti s expanziou skloňuje Las Vegas. V nevadskej púšti už pravidelne vyhlasujú držiteľov individuálnych ocenení NHL a v predpredaji si zabezpečilo miesto na hokej v novej aréne už 13 200 záujemcov. Na hokejovú mapu sa snaží vrátiť aj Québec, kde sa liga hrala do roku 2005. Záujem o súťaž má aj mesto Seattle, spomína sa vytvorenie ďalšieho tímu v Toronte.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Las Vegas #Québec #Seattle
Načítavajú sa športové výsledky...