Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hossa: Chicago sa nikdy nevzdáva

Slovenský hokejista Marián Hossa má šancu zdvihnúť tretíkrát v kariére nad hlavu Stanleyho pohár.

31.05.2015 10:57
Marián Hossa Foto: ,
Slovenský útočník Chicaga Marián Hossa oslavuje gól v šiestom zápase proti Anaheimu.
debata

V sobotu trenčiansky krídelník v službách Chicaga Blackhawks strelil víťazný gól do siete Anaheimu v rozhodujúcom siedmom finále Západnej konferencie a od stredy vyzve so spoluhráčmi v boji o slávnu trofej najlepší tím Východu Tampu Bay.

Od roku 2008 čaká na Hossu piate finále Stanleyho pohára. V roku 2008 neuspel v drese Pittsburghu, o rok neskôr ani ako hráč Detroitu. Dočkal sa v roku 2010 už ako člen organizácie Chicaga Blackhawks. Úspech zopakoval aj o dva roky neskôr. Blízko k finále bol aj vlani, Chicago však v rozhodujúcom zápase Západnej konferencie prehralo po predĺžení s Los Angeles.

„Je super, že za tak krátke obdobie mám možnosť hrať opäť ďalšie finále a zabojovať o tretie víťazstvo v NHL,“ uviedol pre web Čas.sk Hossa, ktorý v prípade tretieho triumfu sa môže stať najúspešnejším Slovákom Stanleyho pohára. Momentálne sa o túto poctu delí s Tomášom Kopeckým, ktorý sa tešil rovnako dvakrát.

Hossa v konferenčnom finále dosiahol tri góly a dve asistencie. Celkovo má na svojom konte v tohtoročnom play-off 13 bodov (4+9). Ak v play-off v drese Chicaga skóroval, Blackhawks zápas vyhrali. Inak to nebolo ani v nedeľu v Anaheime, séria sa natiahla už na šestnásť duelov. Rodák zo Starej Ľubovne mal z postupu do finále Stanleyho pohára cez Ducks veľkú radosť.

„Som šťastný, že sa nám to podarilo. Anaheim však hral celú sériu výborne, ale Chicago je tím, ktorý sa nevzdáva. Verili sme aj za stavu 2:3 v sérii, že to otočíme a podarilo sa,“ dodal pre Čas.sk Marián Hossa, ktorý odohral deväť zápasov číslo sedem v sériách play-off, trikrát ich aj vyhral a v sobotu v nich dosiahol prvý gól. Do súboja s Ducks pri jeho mene svietilo v súbojoch číslo sedem päť asistencií.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Hossa #Chicago Blackhawks