Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bishop vychytal nulu, Tampa po výhre v New Yorku postúpila do finále

Hokejisti tímu Tampa Bay Lightning zvíťazili v rozhodujúcom siedmom zápase finále play-off Východnej konferencie NHL na ľade mužstva New York Rangers 2:0 a postúpili do záverečnej série o Stanleyho pohár.

30.05.2015 08:25 , aktualizované: 09:40
Tampa Bay, hokej, NHL, radosť Foto: ,
Hokejisti Tampy Bay sa tešia z postupu do finále Stanleyho pohára.
debata

Výrazný podiel na piatkovom triumfe „bleskov“ mal brankár Ben Bishop, ktorý zneškodnil všetkých 20 striel domácich. „Jazdec“ Henrik Lundqvist kapituloval dvakrát, keď ho v 42. min prekonal Alex Killorn a v 52. min aj Ondřej Palát.

Tampa Bay si o Stanley Cup zahrá po jedenástich rokoch, v sezóne 2003/2004 si vo finále poradila s Calgary 4:3 na zápasy a získala cennú trofej. Tímu NY Rangers, víťazovi Prezidentskej trofeje za najúspešnejšie mužstvo v základnej časti, sa nepodarilo zopakovať finálovú účasť spred roka. Rangers sa stali prvým tímom v histórii NHL, ktorý v piatom a siedmom zápase jednej série v domácom prostredí nestrelil ani gól.

Lightning postupom získali Prince of Wales Trophy (pre víťaza Východnej konferencie) a vo finále nastúpia od 5. júna proti tímu zo Západnej konferencie – rozhodujúci siedmy duel medzi Anaheimom a Chicagom je na programe v sobotu.

Kapitán Tampy Steven Stamkos pózuje s trofejou... Foto: SITA/AP, Frank Franklin II
Steven Stamkos, Tampa Bay, hokej, Prince of Wales Trophy Kapitán Tampy Steven Stamkos pózuje s trofejou pre víťaza Východnej konferencie NHL.

V súboji dvoch bezchybných brankárov bol nakoniec šťastnejší Ben Bishop, ktorý zneškodnil všetkých 22 striel domácich a druhýkrát v sérii a tretíkrát v tohtoročnom play-off vychytal čisté konto. Stalo sa tak iba dva dni po tom, čo ho v tretej tretine šiesteho zápasu po piatich inkasovaných góloch vystriedali a Lightning prehrali 3:7.

Bishop tak znovu potvrdil, že po prehratých zápasoch vie podať fenomenálny výkon. Keď v tohtoročnom play-off prehral, ​​sedemkrát z ôsmich prípadov vychytal v nasledujúcom dueli víťazstvo, z toho dvakrát s nulou a celkovým priemerom 1,25 obdržaného gólu na zápas.

Obe čisté kontá v týchto prípadoch si pripísal v siedmych zápasoch a je len tretím gólmanom v histórii, ktorý v jednom play-off vychytal dvakrát nulu v rozhodujúcom stretnutí č. 7. Po prvý raz sa mu to tento rok podarilo v 1. kole proti Detroitu.

„Samozrejme nebolo príjemné dostať v minulom zápase na domácom ľade toľko gólov. Ale ja som bol stále so svojim výkonom spokojný,“ uviedol Bishop. „Minule jednoducho mali Rangers šťastie na odrazené puky a predviedli niekoľko skvelých akcií. Ale tu v Madison Square Garden sa nám proti nim celú sezónu celkom darilo a mne sa v tejto hale chytá výborne. Cítim istotu, takže som z toho dnes nemal strach,“ povedal Bishop.

Videosumár zo zápasu NY Rangers - Tampa Bay.

New York Rangers – Tampa Bay 0:2 (0:0, 0:0, 0:2) – konečný výsledok série: 3:4, Tampa Bay postúpila do boja o Stanleyho pohár
Góly: 42. Killorn (Matthew Carle, V. Filppula), 52. Palát (T. Johnson, Bishop)

debata chyba
Viac na túto tému: #New York Rangers #Tampa Bay Lightning #play off NHL
Načítavajú sa športové výsledky...