Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rangers nastrieľali v Tampe sedem gólov a vynútili si rozhodujúci duel

Hokejisti New Yorku Rangers si vynútili rozhodujúci siedmy zápas vo finálovej sérii play off Východnej konferencie NHL. V utorkovom stretnutí deklasovali Tampu Bay na jej ľade 7:3 a vyrovnali stav série na 3:3 na zápasy.

27.05.2015 07:03 , aktualizované: 07:50
Ben Bishop Foto: ,
Bezradný brankár Tampy Bay Ben Bishop po inkasovanom góle.
debata

Hrdinom súboja bol Derrick Brassard, ktorý strelil tri góly a na dva prihral. Do 44. minúty bol pritom stav tesný 2:1 pre Rangers, potom sa však rozbehli gólové hody, pri ktorých hostia vyhnali z bránky Bena Bishopa a Brassard zavŕšil svoj hetrik gólom do prázdnej bránky. Na svojom konte tak má v play off už deväť presných zásahov, čo ho posunulo na druhé miesto v tabuľke kanonierov play off spolu s Nikitom Kučerovom (Tampa), Coreym Perrym (Anaheim) a Patrickom Kanom (Chicago).

„Úprimne povedané, snažil som sa byť tým rozdielovým hráčom. Cítil som, že tím potrebuje, aby som zapol. Z môjho výkonu v predchádzajúcom zápase som bol sklamaný. Teraz sme opäť blízko finále,“ povedal Brassard.

Darilo sa aj J.T. Millerovi a Rickovi Nashovi, obaja zaznamenal štyri body za gól a tri prihrávky. „Tampa má skvelý ofenzívny tím, ktorý keď necháte hrať, vypomstí sa vám to. Mimoriadne dôležitý bol tretí gól, ten ich položil,“ povedal Nash.

„V tretej tretine sme to neboli my. Ale nebudeme teraz nad tým plakať, rozhodne siedmy zápas, je v našich silách na súperovom ľade vyhrať,“ komentoval kapitán Tampy Steven Stamkos. Štatistiky hovoria v prospech Rangers. V klubovej histórii na domácom ľade nikdy neprehrali zápas číslo sedem (7–0). Duel je na programe v piatok.

NHL play off – finále Východnej konferencie (hrá sa na štyri víťazstvá):
Tampa Bay – New York Rangers 3:7 (1:2, 0:0, 2:5) – stav série 3:3
Góly: 18. Callahan (Stralman, Bishop), 48. Kučerov (T. Johnson), 54. Kučerov (T. Johnson, Nesterov) – 4. Brassard (J.T. Miller, D. Boyle), 16. Yandle (Brassard, Rick Nash), 44. J.T. Miller (Brassard, Rick Nash), 46. Sheppard (Moore, Glass), 48. Brassard (J.T. Miller, Rick Nash), 51. Rick Nash (Yandle, J.T. Miller), 59. Brassard

debata chyba
Viac na túto tému: #New York Rangers #Tampa Bay Lightning #play off NHL
Načítavajú sa športové výsledky...