Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Tampa zdolala New York Rangers 2:0 a v sérii vedie už 3:2 na zápasy

Hokejisti Tampy Bay vyhrali v nedeľňajšom stretnutí na ľade New Yorku Rangers 2:0 a ujali sa vo finálovej série play-off Východnej konferencie NHL vedenia 3:2 na zápasy.

25.05.2015 07:10 , aktualizované: 08:00
Henrik Lundqvist Foto: ,
Brankár N.Y. Rangers Henrik Lundqvist po inkasovanom góle uprel zrak na svetelnú kocku.
debata

Pri oboch góloch bol kapitán Steven Stamkos, ktorý najskôr prihral v 34. minúte Valtterimu Filppulovi a o päť minút neskôr v presilovej hre zvýšil na 2:0. Brankár Ben Bishop chytil všetkých 26 striel hráčov Rangers a zaznamenal svoj druhý shutout v tohtoročnom play-off. V predchádzajúcich dvoch dueloch inkasoval 10-krát.

„Samozrejme, neboli sme s tým spokojní, súperovi sme dovolili dostávať sa do čistých gólových šancí. Pozreli sme si videá, rozobrali to a dnes sme zblokovali množstvo striel,“ povedal Bishop, ktorý na predzápasom rozkorčuľovaní predčasne odišiel z ľadu po tom, ako inkasoval strelu do slabín.

„Necítil som sa dobre,“ vyjadril sa k momentu Bishop. Tampa v prvých 31 minútach odolala štyrom presilovým hrám Rangers a dovolila súperovi v nich len štyri strely na bránku. „Obrovský výkon našich hráčov na oslabení,“ pochvaľoval si tréner Jon Cooper.

Potom prišli chvíle Tampy. Stamkos najskôr našiel Filppulu, ktorý strelou zápästím otvoril skóre a potom úplne voľný pred bránkou skóroval po presnej prihrávke českého útočníka Ondřeja Paláta. Kanonier Lightning tak v posledných 10 zápasoch play-off strelil sedem gólov. Pomohlo mu preradenie z pozície centra na krídlo. Tampa môže rozhodnúť o postupe do finále Stanleyho pohára v utorok na svojom ľade.

„Hrá sa na štyri víťazstvá. Je jedno, aký je stav, ak chceme postúpiť, musíme vyhrať najbližší zápas a zdolať ich štyrikrát,“ komentoval situáciu center Rangers Derek Stepan. Prípadný siedmy duel by bol na programe piatok v New Yorku.

New York Rangers – Tampa Bay 0:2 (0:0, 0:2, 0:0) – stav série 2:3
Góly: 34. Filppula (Stamkos, Stralman), 39. Stamkos (Palát, Kučerov)

debata chyba
Viac na túto tému: #New York Rangers #Tampa Bay Lightning