Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chicago vyrovnalo sériu. Zápas sa skončil až po trojnásobnom predĺžení

Až gól Marcusa Krügera z Chicaga v 117. min ukončil druhé finále Západnej konferencie hokejovej NHL na ľade Anaheimu. Po šesťdesiatich minútach i dvoch predĺženiach bol stav 2:2. Chicago vďaka zásahu švédskeho útočníka, ktorý dorazil za chrbát Fredrika Andersona strelu obrancu Brenta Seabrooka od modrej čiary, vyrovnalo stav série na 1:1 na zápasy.

20.05.2015 08:30 , aktualizované: 11:18
Corey Crawford, Ryan Getzlaf Foto: ,
Corey Crawford zastavuje strelu z hokejky Ryana Getzlafa počas druhého predĺženia.
debata (1)

„Stratil som puk, ktorý sa dostal na modrú čiaru k našim obrancom. Najskôr ma strela trafila do rukavice, ale som rád, že sa mi podarilo nakoniec puk dostať do bránky. Mal som šťastie,“ popisoval rozhodujúcu situáciu Krüger. V riadnom hracom čase sa presadil aj Marián Hossa, ktorý v presilovke v 7. min zvýšil na 2:0. Pre slovenského útočníka to bol druhý presný zásah v tohtoročnom play off, presadil sa v presilovej hre dorážkou strely Brada Richardsa.

Domáci dokázali vyrovnať na 2:2 a rozhodlo až tretie predĺženie. Už v tom druhom síce skóroval Andrew Shaw, ale jeho futbalovú hlavičku do siete rozhodcovia neuznali. „Snažil som sa dostať puk do bránky, ako to len šlo,“ povedal Shaw.

Oba tímy vyslali na brankárov dokopy 118 striel, šesť z nich si počas 32:55 minút pobytu na ľade pripísal Hossa. Obranca Blackhawks Duncan Keith odohral dokonca 49:51 minút. Pre Chicago to bol najdlhší zápas v jeho 89-ročnej histórii, Anaheim v roku 2003 odohral proti Dallasu dokonca päťnásobné predĺženie. Z pohľadu celej NHL išlo o najdlhší zápas od roku 2008 a 17. najdlhší v histórii. Ducks mali v predĺžení smolu, trafili trikrát žŕdku a obrovskú šancu rozhodnúť mal aj Corey Perry.

„Je to nesmierne ťažké prehrať po takom výkone, ale nič iné nám neostáva, ako na to zabudnúť,“ povedal útočník Ducks Andrew Cogliano, ktorý strelil prvý gól svojho tímu. „Neuveriteľný zápas, neuveriteľná výdrž všetkých hráčov. Obe mužstvá mali šance rozhodnúť. Marcus rozhodol, zaslúži si to, je to jeden z našich najväčších bojovníkov,“ povedal tréner Chicaga Joel Quenneville. Séria sa teraz presúva na dva zápasy do Chicaga, ten prvý je na programe vo štvrtok.

Anaheim – Chicago 2:3 po trojnásobnom predĺžení (1:2, 1:0, 0:0 – 0:0, 0:0, 0:1)
Góly: 10. Cogliano (Thompson, Fowler), 38. Perry (Getzlaf, Vatanen) – 3. Shaw (Keith, Toews), 7. MARIÁN HOSSA (Bickell, B. Richards), 117. Kruger (Seabrook)

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Anaheim Ducks #Chicago Blackhawks