Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Anaheim vyhral v prvom finále konferencie nad Chicagom 4:1

Hokejisti Anaheimu v nedeľňajšom prvom zápase finále Západnej konferencie zámorskej súťaže NHL zužitkovali výhodu domáceho prostredia haly Honda Center. Ducks prevýšili hráčov Chicaga Blackhawks 4:1, víťazný gól si v 25. min pripísal 24-ročný americký krídelník Kyle Palmieri.

18.05.2015 05:56 , aktualizované: 08:14
Corey Crawford Foto: ,
Brankár Chicaga Corey Crawford inkasuje po strele Kylea Palmieriho z Anaheimu.
debata

Okrem neho sa v drese „káčerov“ strelecky presadili aj Hampus Lindholm, Nate Thompson a Jakob Silfverberg. Jediným úspešným zakončovateľom hostí bol v poslednej minúte druhej tretiny Brad Richards. Gólman Anaheimu Frederik Andersen kryl 32 z 33 striel Blackhawks a bol rozhodujúcim faktorom úspechu.

„Každý v kabíne verí, že môžeme Chicago poraziť. Je to dobrý pocit, že sme to ukázali aj na ľade. Druhý zápas bude ale ťažší, preto musíme hrať ešte lepšie,“ povedal dánsky brankár chytajúci druhú sezónu v NHL.

V obrovskej šanci proti nemu nepochodil v prvej tretine ani Patrick Kane. „Je to bojovník. Veľakrát sa už zdalo, že ho prekonáme, ale vytiahol super zákrok hokejkou alebo betónom,“ pochválil Andersena Kane.

„Anaheim hral trpezlivo. Začiatok zápasu patril nám, cítili sme sa dobre, ale postupne sme začali strácať a oni to využili,“ povedal útočník Chicaga Brandon Saad. S tým súhlasil aj center Anaheimu Ryan Kesler. „V prvej tretine sme nehrali dobre, ale v ostatných dvoch sme dominovali.“ Slovák Marián Hossa odohral za Chicago 19:50 min a konto si obohatil o tri strely na bránku.

Anaheim – Chicago 4:1 (1:0, 1:1, 2:0) – stav série 1:0
Góly: 9. H. Lindholm (Silfverberg, Beleskey), 25. Palmieri (N. Thompson), 53. N. Thompson (Cogliano, H. Lindholm), 59. Silverberg (Després, Getzlaf) – 40. B. Richards
Marián Hossa (Chicago) odohral 19:50 min a pripísal si tri strely na bránku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Anaheim Ducks #Chicago Blackhawks