Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rangers tesne vyhrali prvé finále Východnej konferencie

Do konca sobotňajšieho prvého zápasu finále Východnej konferencie zámorskej hokejovej súťaže NHL zostávalo odohrať 2:25 min, keď sa hrdinom New Yorku Rangers stal Dominic Moore.

16.05.2015 22:35 , aktualizované: 17.05.2015 08:24
Dominic Moore, Ben Bishop Foto: ,
Dominic Moore strieľa víťazný gól New Yorku Rangers do siete brankára Tampy Bay Bena Bishopa.
debata

Tridsaťštyriročný kanadský stredný útočník prekonal Bena Bishopa v bránke floridského tímu Tampa Bay Lightning a rozhodol o domácom triumfe „jazdcov“ 2:1. V Madison Square Garden otvoril skóre v poslednej minúte druhej tretiny hráč Rangers Derek Stepan, v 47. min priebežne vyrovnal „blesk“ Ondřej Palát.

Rangers vyhrali aj trinástykrát v tohtoročnom play-off o jeden gól, spolu s vlaňajšími zápasmi je to už pätnásťkrát v sérii, čo je ligový rekord. V sobotu sa tešili zo štvrtého úspechu v rade. Proti Tampe Bay sa im v poslednom čase nedarilo, prehrali predchádzajúce štyri vzájomné bilancie. Gólman Lightning Ben Bishop prehral prvýkrát až v deviatom súboji proti mužstvu z Madison Square Garden.

„V tretej tretine sme sa po našich vylúčeniach ocitli v skutočne ťažkej situácii. Napokon sme ju zvládli a Dominic Moore rozhodol o osude stretnutia. Máme za sebou dobrý začiatok série. Bude to však ešte náročné konferenčné finále,“ skonštatoval brankár Rangers Henrik Lundqvist.

„Jazdci“ boli v dueli strelecky aktívnejším družstvom. Už v prvej tretine mali viacero dobrých príležitostí na skórovanie. Dočkali sa až tesne pred druhou prestávkou zásluhou Dereka Stepana. Tampa vyrovnala v 47. min v presilovke a potom sa presadil svojím prvým gólom v tohtoročnej vyraďovacej časti Dominic Moore. Puk sa po nahodení Hayesa pred bránkou odrazil práve od jeho nohy do siete. „Pár striedaní predtým som sa snažil tečovať niekoľko pukov, ale nepodarilo sa mi to. Teraz skončila jednoduchá akcia v sieti. V súbojoch play-off si užívam každé striedanie,“ prezradil Moore.

V poradí druhý zápas série sa hrá v noci z pondelka na utorok. „V prvej tretine sme hrali vo veľkom kŕči. Aj so šťastím sme držali nerozhodný výsledok. Hra bola potom otvorená a zvíťaziť mohol ktokoľvek. Bol to otvorený hokej,“ priznal tréner „bleskov“ Jon Cooper.

NHL – prvé finále Východnej konferencie:
New York Rangers – Tampa Bay 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Góly: 40. Stepan (Kreider, McDonagh), 58. D. Moore (Hayes, Brassard) – 47. Palát (T. Johnson, V. Hedman)

debata chyba
Viac na túto tému: #New York Rangers #Tampa Bay Lightning #play off NHL
Načítavajú sa športové výsledky...