Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hossa v čase voľna nezaháľal. Zabojuje o tretí prsteň

Ani chudobnejšia gólová úroda neubrala na jeho užitočnosti. Je nenahraditeľný. Slovenský krídelník Marián Hossa je železným mužom.

16.05.2015 12:00
Marián Hossa Foto: ,
Marián Hossa sa za ostatných osem sezón predstaví šiestykrát v konferenčnom finále NHL.
debata

Za ostatných osem sezón sa predstaví šiestykrát v konferenčnom finále NHL. Vo vyraďovacej časti odohral 126 zápasov, čo je za spomenuté obdobie najviac spomedzi všetkých hráčov v zámorskej súťaži.

Útočník Chicaga Blackhawks si v doterajšom priebehu play off pripísal jeden gól a sedem asistencií. Presný zásah zaznamenal až v desiatom zápase proti Minnesote.

„Rád strieľam góly, ale v tíme máme ďalších hráčov, ktorí môžu skórovať. Je ťažšie brániť celé mužstvo, ako sa zamerať na jednu formáciu. Chcel by som dávať viac gólov, ale dôležitejšie je, aby sme víťazili,“ prezradil Hossa pre Chicago Tribune.

Trenčan môže v drese Chicaga zdvihnúť tretíkrát nad hlavu prestížny Stanleyho pohár. Predtým ho získal v roku 2010 a 2013. Prvou prekážkou vo finále Západnej konferencie bude Anaheim. Chicago si predtým v šiestich dueloch poradilo s Nashvillom 4:2, potom zmietlo Minnesotu 4:0. Do prvého zápasu s Anaheimom, ktorý je v noci z nedele na pondelok, majú Blackhawks desať dní voľno. „Osobne preferujem kratšiu pauzu. Som si istý, že nikto nemá rád, keď musí takto dlho čakať,“ uviedol 36-ročný krídelník pre Chicago Sun.

Pred vrcholom sezóny si slovenský hokejista doprial každý deň intenzívny tréning. „Chodil som do posilňovne a pravidelne cvičil, aby som predchádzal možnému zraneniu a udržal sa v dobrej forme. V mladšom veku som toľko pozornosti svojmu telu nevenoval, ale v súčasnosti kladiem veľký dôraz na strečing,“ dodal.

Jeho výbornú fyzickú pripravenosť vyzdvihol aj tréner Joel Quenneville. „Cíti sa dobre, vyzerá dobre, korčuľuje dobre. Proti Anaheimu bude patriť k našim kľúčovým hráčom,“ povedal 56-ročný kouč. Oba tímy sa v play off stretávajú premiérovo. V základnej časti odohrali tri zápasy a vždy sa z víťazstva tešili hostia (dvakrát Chicago 4:1, raz Anaheim 1:0). Hokejisti Anaheimu získali Stanleyho pohár v roku 2007, čo je ich jediný triumf v NHL. Blackhawks si budú chcieť vynahradiť minuloročnú prehru v konferenčnom finále s Los Angeles Kings.

„Vieme, čo sa stalo vlani. Netreba sa však obzerať dozadu. Máme trochu iný tím s novými výzvami,“ konštatoval Hossa.

Vo finále Východnej konferencie sa predstaví víťaz základnej časti New York Rangers, ktorý vlani vo finále NHL nestačil na Los Angeles. Jeho súperom bude Tampa Bay Lightning, ktorá si konferenčné finále zahrá po štyroch rokoch.

Rangers nastúpia vo svojom treťom konferenčnom finále za ostatné štyri roky a majú šancu obhájiť Trofej Princa z Walesu. Naposledy sa to podarilo v rokoch 2008 a 2009 Pittsburghu. Lightning zabojuje o svoju prvú finálovú účasť od roku 2004, keď získal svoj jediný Stanleyho pohár.

Vo všetkých troch dueloch aktuálnej sezóne zvíťazili hokejisti Tampy. „V základnej časti sme mali s týmto súperom problémy. Za dlhé roky v zámorí som sa naučil, že play off je úplne iná súťaž a nemožno vychádzať z dlhodobej časti sezóny,“ tvrdí brankár Rangers Henrik Lundqvist. Prvý duel finále Východnej konferencie je v noci zo soboty na nedeľu.

NY Rangers – Tampa Bay

  • V základnej časti: 1:5 (d), 3:4 (v), 3:6 (d)
  • Ako postupovali: NY Rangers – Pittsburgh 4:2, Washington 4:3. Tampa Bay – Detroit 4:3, Montreal 4:2.
  • Hviezdy tímov: NY Rangers – Henrik Lundqvist, Rick Nash, Martin St. Louis. Tampa Bay – Tayler Johnson, Steve Stamkos, Ben Bishop.

Anaheim – Chicago

  • V základnej časti: 1:0 (v), 1:4 (d), 1:4 (d).
  • Ako postupovali: Anaheim – Winnipeg 4:1, Calgary 4:1. Chicago – Nashville 4:2, Minnesota 4:0.
  • Hviezdy tímov: Anaheim – Ryan Getzlaf, Corey Perry, Ryan Kesler. Chicago – Jonathan Toews, Patrick Kane, Marián Hossa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Hossa #Anaheim Ducks #New York Rangers #Tampa Bay Lightning #Chicago Blackhawks
Načítavajú sa športové výsledky...