Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rangers sa postarali o dokonalý obrat, v dráme vyradili Washington

Hokejistom New Yorku Rangers sa podaril dokonalý obrat a postúpili do finále play-off Východnej konferencie NHL. V stredajšom stretnutí zdolali Washington po predĺžení 2:1 a celú sériu vyhrali 4:3 na zápasy, pričom prehrávali už 1:3.

14.05.2015 07:10 , aktualizované: 07:48
New York Rangers, Braden Holtby Foto:
Postupová radosť hokejistov New Yorku Rangers, na kolenách brankár Washingtonu Braden Holtby.
debata

Vo finále konferencie nastúpia proti Tampe Bay, o postup do finále Stanleyho pohára budú v Západnej konferencii bojovať Chicago s Anaheimom. O výhre Rangers rozhodol v 12. minúte predĺženia Derek Stepan, ktorý dorazil za chrbát Bradena Holtbyho strelu Dana Girardiho po vyhranom buly. Rangers tak druhý rok po sebe otočili semifinálovú sériu z 1:3 na 4:3, vlani takto vyradili Pittsburgh.

„Je to špeciálne víťazstvo,“ povedal Henrik Lundqvist. Ten sa stal po Martinovi Brodeurovi a Patrickovi Royovi tretím brankárom, ktorý dokázal vyhrať šesť zápasov číslo 7. Zaznamenal 35 úspešných zákrokov a svoj tí podržal najmä v predĺžení, kde bol Washington lepší. Nedokázal to však pretaviť do gólu.

„Bola to skvelá séria, bohužiaľ, pre nás nevíťazná. Každý z nás však do toho dal všetko. Taký je život,“ povedal gólman Capitals Braden Holtby. Jediný gól Washingtonu vsietil strelou zápästím kapitán Alexander Ovečkin. Ruský útočník, ktorý po predchádzajúcom zápase sebavedome vyhlasoval, že si je istý postupom, tak opäť neprekonal svoj tieň v play off. Do finále konferencie ešte nikdy nepostúpil.

„Veľký súboj. Rozhodla jedna strela, jeden moment. V predĺžení sme hrali výborne, mali sme šance. Ale potom jeden moment a je po sérii. Prajem im veľa šťastia,“ povedal Ovečkin, najlepší strelec po základnej časti. Vyradiť najlepší tím po základnej časti sa mu však nepodarilo.

Play off – Východná konferencia – semifinále:
New York Rangers – Washington 2:1 po predĺžení (0:1, 1:0, 0:0 – 1:0) – konečný výsledok série: 4:3, Rangers postúpili do finále Východnej konferencie
Góly: 27. Hayes (Miller, McDonagh), 72. Stepan (Girardi, Yandle) – 13. Ovečkin (Johansson, Bäckström)

debata chyba
Viac na túto tému: #New York Rangers #Washington Capitals #play off NHL
Načítavajú sa športové výsledky...