Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tampa si poradila s Montrealom a postúpila do finále konferencie

Hokejisti Tampy Bay postúpili do finále play off Východnej konferencie NHL. V utorkovom stretnutí 2. kola zdolali Montreal 4:1 a celú sériu vyhrali 4:2 na zápasy. Vo finále sa stretnú s lepším z dvojice New York Rangers - Washington, kde je stav série vyrovnaný 3:3.

13.05.2015 07:06 , aktualizované: 07:38
Tampa Bay, Carey Price, Foto: ,
Radosť hokejistov Tampy Bay pred prekonaným brankárom Montrealu Careym Priceom.
debata

Montreal bol posledným kanadským zástupcom v bojoch o Stanleyho pohár, 21 sezón po sebe žiadny kanadský klub túto trofej nezískal. Canadiens prehrávali v sérii už 0:3, potom však dokázali dvoma výhrami znížiť. Šiesty duel ale opäť patril Lightning. Dva góly strelil ruský útočník Nikita Kučerov, ktorý pridal aj jednu prihrávku. Montreal toho v ofenzíve veľmi nepredviedol, na gólmana Bena Bishopa vyslal len 19 striel, naproti tomu Carey Price musel zasahovať 27-krát.

„V takýchto zápasoch musí byť každý líder, nikto sa nemôže zviezť na výkone ostatných. My sme dnes nepodali taký výkon, aby sme mohli poraziť iný tím. Povedali sme si, že musíme zahrať najlepšie, ako vieme, ale zostalo len pri slovách,“ kritizoval obranca Canadiens PK Subban. Menej kritický bol Tomáš Plekanec.

„Myslím si, že sme odohrali dobrú sériu. Nepadalo nám to tam však. Mohli sme skórovať, no vzápätí sme inkasovali,“ povedal český center, ktorého chybu potrestal Kučerov a v 16. minúte otvoril skóre. „Myslím si, že to bol náš najlepší výkon nielen v tejto sérii, ale aj v celom play off,“ pochvaľoval si Bishop.

Tampa naposledy postúpila do finále konferencie v roku 2011. Zo súčasného kádra si to pamätá len kapitán Steven Stamkos a obranca Victor Hedman. „Veľmi rád na to spomínam, vtedy som si hokej užíval najviac. Teraz však chcem lepší výsledok ako vtedy. Verím v postup, máme odolný tím,“ povedal Stamkos.

VÝCHODNÁ KONFERENCIA
Tampa Bay – Montreal 4:1 (1:0, 2:0, 1:1) – konečný výsledok série: 4:2, Tampa Bay postúpila do konferenčného finále
Góly: 16. Kučerov (Palát), 26. Stamkos (Killorn, Carle), 39. Palát (Kučerov, Stralman), 58. Kučerov – 56. Pacioretty (Gallagher)

debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Tampa Bay Lightning #play off NHL
Načítavajú sa športové výsledky...