Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hossa prispel k výhre Chicaga, Tampa vyhrala v predĺžení

Slovenský hokejista Marián Hossa sa jednou asistenciou podieľal na prvom víťazstve Chicaga v konferenčnom semifinále proti Minnesote 4:3.

02.05.2015 07:38 , aktualizované: 11:19
Tampa Bay Lightning Foto:
Hokejisti Tampy Bay Lightning objímajú Nikitu Kučerova (86) po strelení víťazného gólu do siete Montrealu.
debata

V piatkovom prvom stretnutí série viedli po prvej tretine Blackhawks 3:0, hosťujúci Wild v polovici súboja vyrovnali na 3:3, ale obrat už nedokonali. V závere druhej dvadsaťminútovky napokon rozhodol o osude duelu nováčik Teuvo Teräväinen svojím prvým gólom v play off. Chicago vyhralo siedmykrát v rade za posledné tri roky domáci duel play off proti Wild a potvrdilo, že ak po dvoch tretinách vedie, v tejto sezóne neprehráva.

„Nebola to síce najlepšia strela, ale niekedy padajú aj góly aj z takýchto situácií. Treba to len skúšať,“ povedal pre nhl.com Teräväinen. Chicago vyhralo siedmykrát v rade za ostatné tri roky domáci duel play-off proti Wild a potvrdilo, že ak po dvoch tretinách vedie, v tejto sezóne neprehráva. „V druhej tretine mali Wild kontrolu nad zápasom, boli lepší. Našťastie, strelili sme ďalší gól a potom sme sa v tretej časti už vrátili k nášmu výkonu,“ doplnil obranca Blackhawks Niklas Hjalmarsson.

Vo Východnej konferencii vyhrala prvé semifinále Tampa Bay, ktorá uspela na ľade Montrealu 2:1 po dvojnásobnom predĺžení. O výhre Lightning rozhodol v 83. min Nikita Kučerov, ktorý zužitkoval presnú prihrávku od Valtteriho Filppulu a prekonal Careyho Pricea. Kučerov sa radoval už aj v úvode prvého predĺženia, ale rozhodcovia gól neuznali pre jeho kontakt s Priceom. Muž s maskou v drese Tampy Ben Bishop dostal v 55. min z hokejky Maxa Paciorettyho gól na 1:1 a skončila sa tak jeho séria bez inkasovania, ktorá trvala 133:18 min. V zápase mal Bishop 44 úspešných zákrokov.

„Na tento duel nemôžeme dlho myslieť. Musíme naň rýchlo zabudnúť, bude to ešte dlhá séria,“ poznamenal Ben Bishop.

Výsledky piatkových stretnutí 2. kola play off zámorskej NHL (hrá sa na štyri víťazstvá):

Západná konferencia:
Chicago – Minnesota 4:3 (3:0, 1:3, 0:0) – stav série: 1:0
Góly: 2. Saad (MARIÁN HOSSA), 14. P. Kane (B. Richards, Vermette), 16. Kruger (Shaw, Keith), 40. Teräväinen (Sharp, Keith) – 22. Zucker (Vanek), 26. Parise (Vanek, M. Koivu), 30. Mikael Granlund (Parise)
Marián Hossa (Chicago) odohral 16:27 min, 0+1, 4 strely

Videosumár zápasu Chicago - Minnesota

Východná konferencia:
Montreal – Tampa Bay 1:2 po predĺžení (0:0, 0:0, 1:1 – 0:1) – stav série: 0:1
Góly: 55. Pacioretty (Subban, T. Gilbert) – 43. T. Johnson (Carle, Šustr), 83. Kučerov (V. Filppula)

Videosumár zápasu Montreal - Tampa Bay
debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Hossa #Montreal Canadiens #Tampa Bay Lightning #Chicago Blackhawks #Minnesota Wild