Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jurčo: Chcem dávať viac gólov. Za štyri minúty je to však ťažké

Majú postupový mečbal. Hokejisti Detroitu Red Wings v zostave aj so slovenským útočníkmi Tomášom Tatarom a Tomášom Jurčom (22) zvíťazili na ľade Tampy Bay presvedčivo 4:0.

27.04.2015 09:00
Tomáš Jurčo Foto: ,
Tomáš Jurčo.
debata

V 1. kole play off Východnej konferencie NHL sa ujali vedenia 3:2 na zápasy. „Sme vo výhodnej pozícii. Najbližšie hráme doma. Keď zvíťazíme, postúpime. Dúfam, že si to nepokazíme,“ konštatoval košický rodák.

V čom bol najväčší rozdiel oproti predchádzajúcemu zbabranému zápasu doma (2:3 pp)?
Hrali sme dobre ako naposledy, s jediným rozdielom, že nám lepšie vyšiel záver. Dali sme dôležitý tretí gól a víťazstvo ešte poistili zásahom do prázdnej bránky. Poučili sme sa z predchádzajúceho zápasu a dôslednejšie sme bránili.

V čom tkvie najväčšia sila Tampy na vlastnom ľade?
Jej hráči od začiatku na nás vybehnú, lietajú a sú všade. Prvé dva zápasy sme boli z toho hotoví, ale teraz sme si dali pozor. Nemám nič proti Tampe, je tu celkom pekne, ale verím, že sa sem už na siedmy zápas nevrátime.

Aké pocity prežívate vo vyraďovacej časti?
Nedostávam síce veľký priestor na ľade, ale pri tom, čo odohrám, sa cítim dobre. S mojou hrou sú spokojní aj tréneri.

Aké úlohy od nich dostávate?
Tréner mi zdôrazňuje, aby som veľa korčuľoval a dohrával súboje. Snažím sa to poctivo plniť.

Je vidieť rozdiel medzi základnou časťou a play off?
V play off je to vyhecovanejšie. Nehovorím, že sa hrá zákerne, ale je to viac o nervoch. Hrá sa kvalitný hokej ako v základnej časti. V rozhodujúcich momentoch sú možno rozhodcovia benevolentnejší.

Ako znášate menší časový priestor na ľade?
Beriem to normálne. Som najmladší hráč v tíme a na to, že nedostávam väčší priestor, som zvyknutý počas celej sezóny. Aj tak sa snažím bojovať a robiť to, čo tréneri odo mňa vyžadujú. Aj preto som sa udržal v prvom mužstve.

Ako chutí prvý gól v play off, ktorý vám pripísali až dodatočne?
Príliš som si ho nevychutnal. Myslel som, že puk sa odrazil odo mňa, ale to, že mi gól pripísali, som sa dozvedel až na druhý deň. Na tréningu mi to oznámili tréneri. Dúfam, že ešte nejaké góly v play off prídu.

Strelili ste najrýchlejší gól Red Wings v tretine v play off, ktorý doteraz držal legendárny Gordie Howe. Aké je to zapísať sa do historických tabuliek slávneho klubu?
To vôbec nevnímam. Pokiaľ by som si to neprečítal v tlači, ani by som to nevedel. Priznávam však, že sa to nestáva každý deň.

Ako sa vyrovnávate s tým, že v celej sezóne strieľate málo gólov. Je to psychicky náročné?
Nevyrovnávam sa s tým. Chcem dávať viac gólov. Za štyri minúty za zápas gól nedám. Budem sa snažiť pripraviť čo najlepšie na buducú sezónu a mať na konte viac gólov ako doteraz.

Ak vyradíte Tampu, čaká vás úspešnejší z dvojice Montreal a Ottawa. Koho by ste si radšej priali?
Ťažko povedať. Oba tímy sú kvalitné. Koho dostaneme, na toho sa musíme poriadne pripraviť. Dôležitý bude dobrý vstup do série. Najskôr však musíme zvládnuť posledný krok s Tampou.

Sledujete, ako sa skladá reprezentačný tím na majstrovstvá sveta v Česku?
Áno. Posledné dva zápasy chlapcom príliš nevyšli. Sú tam však kvalitní hokejisti a dobrá partia. Verím, že na šampionáte to bude vyzerať lepšie.

Na aký výsledok môže pomýšľať súčasný výber?
Dopredu je to náročné určiť. Ešte som na svetovom šampionáte nikdy nebol a nemám v tom prehľad. Držím slovenskému mužstvu palce, aby postúpilo čo najďalej.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Jurčo