Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Halák vychytal druhé víťazstvo. Višňovský asistoval raz, Hossa dvakrát

V zámorskej NHL sa v nedeľu darilo všetkým trom slovenským hokejistom. Chicago s Mariánom Hossom aj New York Islanders s dvojicou Jaroslav Halák, Ľubomír Višňovský svoje zápasy vyhrali.

20.04.2015 06:47 , aktualizované: 07:50
Jaroslav Halák Foto: ,
Jaroslav Halák.
debata

Jaroslav Halák inkasoval z 25 striel len raz a Islanders sa ujali vedenia v sérii 2:1 na zápasy. Rozuzlenie prišlo už po 15 sekundách predĺženia, keď sa pred bránkou presadil kapitán John Tavares. Višňovský, ktorého vyhlásili za tretiu hviezdu zápasu, bol pri prvom góle svojho tímu.

V 33. minúte sa jeho strela spoza kruhu odrazila za chrbát brankára Bradena Holtbyho od nohy Kyla Okposa. Halák inkasoval až šesť minút pred koncom tretej tretiny po strele Nicklasa Bäckströma, ktorý prestrelil hradbu tiel.

„Podali sme dobrý tímový výkon. Chalani blokovali strely a nedali súperovi veľa priestoru,“ povedal Halák, ktorý po víťaznom góle rýchlo prikorčuľoval k tešiacemu sa klbku hráčov na druhej strane klziska. „Veľmi som sa tešil a chcel som oslavovať s chalanmi.“

Videosumár zápasu NY Islanders - Washington

Višňovský si pre zmenu užil vyhlásenie hviezd zápasu. Spravil celé kolo, hoci zvyčajne hráči len vstúpia krátko na ľad. „Fanúšikovia boli skvelí, dodáva nám to energiu. Milujem to,“ povedal 38-ročný veterán.

Chicago zdolalo Nashville 4:2 aj vďaka dvom prihrávkam Mariána Hossu, ktorý sa stal prvou hviezdou duelu. Blackhawks sa ujali vedenia 2:1 na zápasy. Slovenský útočník síce neskóroval, bol ho však plný ľad a zaslúžene bol najlepším hráčom zápasu. Na bránku Vyslal šesť striel.

„Dnes hral naozaj dobre,“ pochválil Hossu tréner Joel Quenneville. „Spolu s ním aj Toews. Ich rýchlosť robila Nashvillu problémy,“ dodal. Hossa bol pri prvých dvoch góloch Chicaga. Najskôr v 15. minúte posunul v strednom pásme puk Andrewovi Desjardinsovi, ktorý nakorčuľoval do útočného pásma a strelou zápästím skóroval, potom na začiatku druhej tretiny prenechal puk Jonathanovi Toewsovi.

Videosumár zápasu Chicago - Nashville

„Mal som v pláne strieľať ja, ale videl som, že je za mnou a voľný, a tak som mu nahral. Pre brankára to bola ťažko chytateľná strela,“ popisoval druhý gól Hossa.

Montreal druhý raz po sebe zdolal Ottawu po predĺžení a v sérii vyhráva už 3:0. O jeho triumfe 2:1 rozhodol v 69. minúte Dale Weise, ktorý aj päť minút pred koncom tretej tretiny vyrovnal na 1:1. Montreal bol aktívnejší, Ottawu prestrieľal 49:34 a už len jedna výhra ho delí od postupu.

Do vedenia 2:1 na zápasy sa dostalo Calgary po domácom víťazstve 4:2 nad Vancouverom. V predchádzajúcom súboji padlo až 132 trestných minút a najmä v prvej tretine k podobnej situácii nebolo ďaleko. Vyššie tresty sa rozdávali opäť, avšak až v závere zápasu.

Sumáre zápasov 1. kola play off zámorskej NHL:

Východná konferencia – 3. zápasy:
Ottawa – Montreal 1:2 po predĺžení (1:0, 0:0, 0:1 – 0:1) – stav série 0:3
Góly: 12. MacArthur (Stone, E. Karlsson) – 55. Weise (Prust, T. Mitchell), 69. Weise (T. Mitchell, Jemelin)

Videosumár zápasu Ottawa - Montreal

New York Islanders – Washington 2:1 po predĺžení (0:0, 1:0, 0:1 – 1:0) – stav série 2:1
Góly: 33. Okposo (Ľ. VIŠŇOVSKÝ, Bailey), 61. Tavares (Kuľomin, Leddy) – 54. Nicklas Bäckström (M. Green, J. Ward)
Jaroslav Halák inkasoval 1 gól, mal 24 úspešných zákrokov, odchytal 60:15, Ľubomír Višňovský (obaja Islanders) 1 asistencia, 3 strely, odohral 17:08

Západná konferencia – 3. zápasy:
Chicago – Nashville 4:2 (1:1, 3:1, 0:0) – stav série 2:1
Góly: 15. Desjardins (HOSSA, Oduya), 21. Toews (HOSSA, Keith), 24. Saad, 33. Seabrook (Toews, Shaw) – 16. Ribeiro (C. Smith), 21. Ekholm (Ellis, C. Smith)
Marián Hossa (Chicago) 2 asistencie, 6 striel, 2 tr. min, odohral 15:37

Calgary – Vancouver 4:2 (2:1, 0:0, 2:1) – stav série: 2:1
Góly: 7. Bollig (Raymond, Brodie), 16. Brodie (Schlemko, Backlund), 43. Bennett (Colborne), 55. Monahan (Gaudreau, Russell) – 10. Matthias (R. Vrbata, Bonino), 58. Hansen (Horvat)

Videosumár zápasu Calgary - Vancouver
debata chyba
Viac na túto tému: #Ľubomír Višňovský #Marián Hossa #Jaroslav Halák