Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Začína sa play off NHL. V hre je päť Slovákov v troch kluboch

Zavíta prestížny Stanleyho pohár tretíkrát v rade na Slovensko? V najkvalitnejšej hokejovej lige sveta ide do tuhého. V zámorskej NHL odštartuje v noci zo stredy na štvrtok vyraďovacia časť.

15.04.2015 10:00
Marián Hossa Foto:
Marián Hossa so Stanley Cupom. Dokáže Chicago obhájiť najcennejšiu trofej?
debata

V ostatných dvoch sezónach sa z prvenstva tešili dvaja Slováci. V minulom ročníku triumfovalo Los Angeles s Mariánom Gáboríkom a predvlani Chicago s Mariánom Hossom. V aktuálnom play off sa predstaví päť hráčov spod Tatier.

Vo Východnej konferencii sú v hre štyria slovenskí hokejisti. Brankár Jaroslav Halák potiahol do vyraďovacej časti New York Islanders aj s obrancom Ľubomírom Višňovským. V súboji dvoch mužstiev, ktoré vlani chýbali v play off, vyzvú Washington s hviezdnym ruským útočníkom Alexandrom Ovečkinom.

Od sezóny 1993/1994 sa Islanders prebojovali do vyraďovacej časti len šesťkrát a zakaždým vypadli v 1. kole. Obe mužstvá z Metropolitnej divízie získali rovnako 101 bodov. Výhodu prvého domáceho duelu budú mať hráči z hlavného mesta USA.

New York Islanders sa bude spoliehať na služby... Foto: SITA/AP, Mark Humphrey
Ľubomír Višňovský, Jaroslav Halák New York Islanders sa bude spoliehať na služby svojho brankára Jaroslava Haláka.

Na klzisku súpera odštartuje vyraďovaciu časť aj Detroit s dvojicou slovenských útočníkov Tomášom Tatarom a Tomášom Jurčom. Red Wings narazia na svojho súpera z Atlantickej divízie Tampu Bay, ktorá získala v základnej časti o osem bodov viac. Detroit sa dostal do play off 24-krát v rade. „Parádna základná časť. Škoda, že som v poslednom zápase netrafil prázdnu bránku. Mohol som si splniť 30-gólový cieľ. Verím, že som si nejaké náboje nechal pre play off,“ napísal Tatar na svojej oficiálnej webovej stránke.

Na Stanley Cup si robí zálusk aj Tomáš Tatar z... Foto: SITA/AP, Paul Sancya
Tomáš Tatar Na Stanley Cup si robí zálusk aj Tomáš Tatar z Detroitu.

Najväčšie šance sa zo Slovákov dávajú útočníkovi Chicaga Mariánovi Hossovi, dvojnásobnému držiteľovi Stanleyho pohára. V Západnej konferencii sa Blackhawks predstavia v súboji s Nashvillom, ktorého viacerí odborníci pasujú za „čierneho koňa“.

„Máme kvalitný tím. Nepochybujte o tom, že budeme bojovať a naša hra bude lepšia. Každé kolo play off je iné, sústredíme sa hneď na prvé, ktoré nie je nikdy jednoduché. Každý tím má dostatok energie a postup do vyraďovacej časti mu dodá ďalšie sily,“ povedal Hossa pre zámorské médiá. V štyroch vzájomných zápasoch sa trikrát zrodilo víťazstvo Blackhawks. O vyrovnanosti svedčí, že Chicago vyhralo raz po predĺžení a raz po nájazdoch. „Čelíme silnému tímu, ktorý hral celý rok vyrovnane. Mužstvo je vyvážené, ideálne poskladané, prednosťou je ich defenzíva, v ofenzíve sú nebezpeční. Bude to pre nás výzva,“ dodal 36-ročný trenčiansky rodák.

K horúcim favoritom na prvenstvo patrí víťaz základnej časti New York Rangers či Montreal Canadiens v bránke s výborným Careym Priceom.

Program jednotlivých sérií v 1. kole play-off zámorskej hokejovej NHL:

Východná konferencia:

Montreal Canadiens – Ottawa Senators (15., 17., 19., 22. resp. 24., 26. a 28. apríla)
Tampa Bay Lightning – Detroit Red Wings /Tomáš Tatar, Tomáš Jurčo/ (16., 18., 21., 23. resp. 25., 27. a 29. apríla)
New York Rangers – Pittsburgh Penguins (16., 18., 20., 22. resp. 24., 26. a 28. apríla)
Washington Capitals – New York Islanders /Jaroslav Halák, Ľubomír Višňovský/ (15., 17., 19., 21. resp. 23., 25. a 27. apríla)

Západná konferencia:

St. Louis Blues – Minnesota Wilds (16., 18., 20., 22. resp. 24., 26. a 29. apríla)
Nashville Predators – Chicago Blackhawks /Marián Hossa/ (15., 17., 19., 21. resp. 23., 25. a 27. apríla)
Anaheim Ducks – Winnipeg Jets (16., 18., 20., 22. resp. 24., 26. a 28. apríla)
Vancouver Canucks – Calgary Flames (15., 17., 19., 21. resp. 23., 25. a 27. apríla)

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Stanley Cup #play-off