Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kopecký: Sezóna ma nezlomila. Chcem dokázať, že stále viem hrať hokej

Má za sebou nevydarenú sezónu v zámorskej NHL. Hrával málo, väčšinou vo štvrtej či tretej formácii, občas ostal len na tribúne a zaznamenal iba osem bodov za dva góly a šesť asistencií. Teší ho aspoň to, že Florida dlho bojovala o postup do play off.

14.04.2015 10:00
MS 2012 Kopecký Foto:
Tomáš Kopecký.
debata

„So sezónou nie som spokojný. Uvidíme, čo prinesie leto. Musím sa počas neho z toho dostať,“ tvrdí Tomáš Kopecký, ktorý by mal vystužiť káder slovenskej hokejovej reprezentácie na majstrovstvách sveta v Prahe a Ostrave.

Čo bolo pre vás počas sezóny najťažšie?
Vrátil som sa do tímu po dlhej pauze z predošlého ročníka. Vedenie chcelo dať väčší priestor mladším hráčom, tak som si musel nájsť inú úlohu v mužstve. Bol som limitovaný časom stráveným na ľade. Ťažko sa dostávate do tempa, keď hráte desať minút za zápas a z toho dve-tri minúty v oslabeniach. Takto je veľmi náročné nabrať sebadôveru. Celú sezónu som sa len hľadal a dopadlo to tak, ako to dopadlo.

Nečakali ste, že vás v závere prestupového obdobia vymenia?
Bol som na to pripravený. No je to vec, ktorú nedokážem ovplyvniť, takže som sa sústreďoval len na vlastnú hru. Keby som sa tým zaoberal, ešte viac by to škodilo mojej psychike.

Nájdete na sezóne nejaké pozitíva?
Pozitíva? (po kratšej pauze) Asi len to, že nevydarená sezóna ma mentálne nezlomila a ženie ma ešte viac dopredu. Chcem dokázať, že stále viem hrať hokej.

Preberali ste zápasy a výkony aj so synmi?
U nás doma sa neustále hovorí o hokeji. Starší syn má už jedenásť rokov a pomaly vníma, aký je hokej v NHL náročný. Snažím sa mu radiť. Veľmi rád ma počúva. Po mojich zápasoch zvykneme spolu rozoberať niektoré situácie. Práve synovia sú pre mňa najväčšia motivácia pokračovať v kariére.

Z pohľadu Floridy nebola sezóna vôbec zlá, hoci ste nepostúpili do play off. Vládla s výsledkami spokojnosť?
Naša organizácia spravila veľký krok dopredu. Dlho sme bojovali o play off, boli sme k nemu ozaj blízko. Som presvedčený, že Florida sa v ďalších rokoch posunie ešte výraznejšie dopredu.

Čo urobil s klubom, kabínou aj divákmi príchod Jaromíra Jágra?
Jeho príchod zdvihol všetkým sebavedomie. Prvá lajna s ním úplne ožila. Keby prišiel Jágr do ľubovoľného mužstva, tak ho dvihne hore.

V lete sa stanete voľným hráčom. Chceli by ste ostať na Floride?
Samozrejme, chcel by som tu ostať. Je radosť byť súčasťou tímu, ktorý sa z roka na rok zlepšuje. Sú tu super chalani, realizačný tím a výborné zázemie. V drese Panthers ma hokej stále veľmi baví. O predĺžení spolupráce sme sa však zatiaľ nerozprávali.

Máte nejaký klub, v ktorom by ste rád pôsobili, ak sa nedohodnete s Floridou?
Nikdy som sa nad tým takto nezamýšľal. Takže vôbec neviem.

Tešíte sa už na majstrovstvá sveta v Prahe a Ostrave?
Najprv potrebujem pár dní, aby som si po sezóne trošku vydýchol. Potom začnem rozmýšľať o šampionáte.

Je turnaj v Česku pre vás obzvlášť veľkým lákadlom?
Je výnimočný tím, že sa koná blízko. Príde nás povzbudiť veľa priaznivcom. Vytvoria nám domáce prostredie. Aj množstvo mojich známych a rodinných príbuzných sa chce prísť pozrieť na zápasy. Šampionát tým pre nás získava väčšiu prestíž.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Kopecký