Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gáborík a spol. vymkli trénera. V šatni sa zabarikádovali smetnými košmi

Vzťahy medzi trénerom Darrylom Sutterom a hokejistami Los Angeles Kings neboli v tejto sezóne ideálne.

13.04.2015 09:30
Darryl Sutter, Los Angeles Kings Foto: ,
Kouč Darryl Sutter na striedačke L.A. Kings.
debata (1)

Po jednom z prehratých zápasov vonku hráči údajne zamkli šatňu a nepustili do nej hlavného kouča. Kým sa do kabíny dostal, hokejisti už boli preč a Suttera privítala len barikáda z odpadkových ko­šov.

Sezóna sa pre Kings skončila sklamaním, tím nepostúpil ako obhajca Stanleyho pohára ani do play-off. Pôvodná správa denníka New York Post hovorila o tom, že hráči vymkli Suttera zo šatne v posledných dvoch týždňoch ročníka. Generálny manažér Kings Dean Lombardi informácie potvrdil, ale spresnil, že sa tak stalo ešte vo februári. Hráči sa vymknutím chceli vyhnúť veľkému kriku od trénera po neúspešnom zápase.

Lombardi sa len nedávno dozvedel opis udalostí, ktoré sa vraj stali vo februári v Tampe. „Neviem, či to zašlo až tak ďaleko. Nemusel to byť až taký extrém. Bolo to v Tampe, dozvedel som sa o tom len nedávno. Myslím si, že je férové priznať, že došlo v Tampe k menšiemu konfliktu,“ skonštatoval podľa USA Today Dean Lombardi, ktorému incident neprekáža, pretože chce vidieť v tímoch, aby hráči mali kontrolu nad šatňou a boli zomknutí.

„Niekedy sa stanú aj podobné veci. Niekedy musia hráči povedať trénerovi, aby zostal mimo. Potrebujú emocionálne prevziať šatňu a ak si tam chcú povedať, že vedia, ako vyhrávať, tak teoreticky nemám s tým problém. Len tam nemuseli dávať tie koše na odpadky,“ doplnil Lombardi.

Informácie zverejnili OC Register a USA Today.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Los Angeles Kings #Darryl Sutter