Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Marinčin: Gólom som najviac potešil otca a frajerku

V NHL čakal lepšiu sezónu. Obranca Edmontonu Martin Marinčin bojoval o miesto v zostave Edmontonu, v závere základnej časti nastupoval pravidelne. "Nepostúpili sme do play off, takže o úspechu nemôžem hovoriť," vravel po štvrtkovej prehre so San Jose (1:3).

11.04.2015 11:00
Martin Marinčin Foto: ,
Obranca Edmontonu Martin Marinčin (vľavo) očakával lepšiu sezónu.
debata

Ako ste sa cítili na ľade? Ste spokojný so svojimi výkonmi a s výkonom mužstva?
Zápas sa nezačal pre nás dobre, hrali sme päť minút v oslabení. To ma zdravo nahnevalo, naštartovalo. Snažil som sa hrať tvrdo a ukázať trénerom, že patrím do mužstva. Usilovali sme sa o víťazstvo, ale nevyšlo to.

Aký máte režim v deň zápasu?
Zápasový deň prebieha rovnako. Dám si raňajky, doobeda máme rozkorčuľovanie. Potom idem domov, niečo zjem a pospím si. Keď sa zobudím, opäť zjem niečo ľahké a idem na štadión. Pred zápasom máme taktickú prípravu, sústreďujeme sa na zápas.

Bolo posledné domáce stretnutie špecifické, iné ako predchádzajúce?
Nie, nebolo. Bol to jeden z bežných zápasov, nebol ničím odlišný. Posledné stretnutie pred domácim publikom sme však chceli vyhrať.

Čaká vás ešte jeden zápas v základnej časti. Ako ju hodnotíte zo svojho pohľadu a z pohľadu mužstva?
Pre mňa sa sezóna nevyvíjala najlepšie. Hral som na farme aj v prvom mužstve, pendloval som hore dole. Mužstvo sa nedostalo do play off, takže nie je úspešná.

Hovorí sa v klube už o plánoch na budúci ročník? Poznáte zámery manažmentu alebo je to ešte skoro?
Nie, o tom sa ešte otvorene nehovorí. Zatiaľ je v centre pozornosti nasledujúci zápas. Po sezóne prídu na rad osobné rozhovory s jednotlivými hráčmi. Na nich odznejú hodnotenia, ale to je ešte ďaleko.

Ako sa vám žije a hrá v Edmontone?
Nemám veľa voľného času, ale nie je tu veľa možností. Zima býva dlhá, vonku sa veľmi nedá byť. Zájdem niekedy do West Edmonton Mall poprechádzať sa, niečo si kúpiť.

Máte obľúbené aktivity na voľný čas? Čomu sa venujete počas presunov na zápasy k súperom?
Na aktivity nemám veľa voľného času. Snažím sa usilovne trénovať, pracovať na sebe a relaxovať. Pri presunoch si sem-tam krátim čas videohrami.

Na chvíľu sa vráťme k momentu, ktorý vás určite potešil. Ako reagovali vaši blízki a spoluhráči na váš prvý gól v NHL proti Coloradu? Nepovedal vám tréner, aby ste viac strieľali?
Moji blízki mi napísali správy, gratulovali mi. Najviac rodičia a frajerka. To pre mňa veľa znamená. V bodovom hodnotení nie som však veľmi úspešný. Tak som sa tešil, že som si konečne otvoril gólový účet. Prežíval som superpocit. Blahoželali mi aj spoluhráči. Tréner mi nehovoril, aby som viac strieľal. To skôr otec, lebo keď nestrieľaš, tak gól samozrejme nepadne.

Kde máte pamätný puk? Má čestné miesto?
Vzali mi ho, teraz ho dávajú do rámu. Keď mi ho odovzdajú, nájdem mu doma čestné miesto.

Na čom musíte v lete popracovať, aby ste odohrali celú sezónu v NHL?
Na tom istom – musím trochu zosilnieť. Budem opäť tvrdo pracovať, ale či budem hrať celú sezónu v NHL, neviem. Uvidím, ako to pôjde. Samozrejme sa budem snažiť, aby som bol dobre pripravený na budúcu sezónu.

Martin Marinčin by si rád obliekol... Foto: SITA, Ján Viazanička
Martin Marinčin Martin Marinčin by si rád obliekol reprezentačný dres aj na MS v Prahe a Ostrave.

Uvoľní vás klub na svetový šampionát do Česka alebo pôjdete na farmu?
Zatiaľ mi nikto nič nepovedal, ešte máme jeden zápas. Po ňom sa to dozviem.

Pokúšal sa váš agent o uvoľnenie alebo to nechávate na vedenie slovenskej reprezentácie?
Agent sa určite pokúsi požiadať o uvoľnenie. Keď vedenie slovenskej reprezentácie bude mať o mňa záujem, aby som tam hral, tak uvidíme, ako to dopadne. Samozrejme, na svetovom šampionáte v Česku by som rád hral.

Čo by to pre vás znamenalo?
Je to vždy pocta hrať za reprezentáciu. Hrať v Česku je skoro ako hrať doma, tak by som sa veľmi potešil, no neviem, či ma nepošlú na farmu.

S ktorými z chalanov v zámorí ste najčastejšie v kontakte? S Martinom Gernátom z farmy Edmontonu? Rozoberáte spolu zápasy?
So staršími sa vidíme na zápasoch, tam však nie je čas na rozhovory. A po stretnutí súper spravidla hneď odíde. Keď sme hrali s Bostonom v Edmontone, aj som hľadal Zdena Cháru po zápase, ale nestretli sme sa. Martin hrá v AHL, máme odlišné rozpisy zápasov. Nemáme veľa času kontaktovať sa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #Martin Marinčin #Edmonton Oilers