Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Musíme zdolať Calgary, burcuje Gáborík

Zaváhanie na ľade tretieho najslabšieho mužstva zámorskej NHL Edmontonu výrazne privrelo hokejistom Los Angeles dvere do play off. Zatiaľ čo pred nečakanou prehrou 2:4 mali všetko vo vlastných rukách, teraz sa už musia spoliehať aj na výraznú pomoc od druhých. Prehra po nevydarenom zápase mrzela aj Mariána Gáboríka, jednu z opôr Kings.

08.04.2015 18:00
Marián Gáborík, Anže Kopitar Foto: ,
Mariána Gáboríka (vpravo) a Anžeho Kopitara čaká ešte tvrdý boj o play-off.
debata

„Veľká škoda zápasu v Edmontone. Cítim zodpovednosť za mužstvo i výsledky, no ideme ďalej. Teraz musíme vyhrať v Calgary – a potom sa uvidí,“ povedal pre Pravdu Gáborík. Vlani tímu po príchode v závere prestupového obdobia výraznou mierou pomohol až k zisku vytúženého Stanleyho pohára.

V boji o posledné dve miestenky do vyraďovacej časti zostali v Západnej konferencii tri kluby. Winnipeg má 96 bodov, Calgary 95 a Los Angeles 93. Všetkým trom ostáva do konca základnej časti odohrať po dva zápasy. Calgary stačí na potvrdenie play off získať dva body (má vyšší súčet víťazstiev v riadnom hracom čase, po predĺžení a v samostatných nájazdoch ako LA), Winnipegu rovnako dva (nižší súčet než LA).

Zaujímavosťou je, že Calgary sa ešte stretne s oboma svojimi konkurentmi. Dnes v noci privíta Kings a v sobotu Jets. Winnipeg môže o postupe rozhodnúť už vo štvrtok v Colorade (stačí mu ľubovoľné víťazstvo). Los Angeles uzavrie základnú časť v sobotu doma so San Jose.

Prečo majú úradujúci šampióni LA Kings v aktuálnej sezóne starosti s postupom do vyraďovacej časti? „Pár hráčov v tíme sa vymenilo, ale neudiali sa žiadne veľké zmeny. Potvrdzuje sa však, že NHL je veľmi ťažká liga. Každý tím túži bojovať o postup do play off. Všetko je veľmi tesné. Máme za sebou množstvo zápasov, v ktorých už ide o všetko. Je to náročné. Vedeli sme, že to bude také. Bojujeme však až do konca, nič iné nám neostáva,“ zdôrazní slovenský útočník, ktorý si nedávne veľkonočné sviatky príliš neužil. Mužstvo LA bolo totiž na šnúre zápasov na klziskách súperov.

Marián Gáborík sa v reprezentačnom drese... Foto: TASR
Gáborík, Kristian Marián Gáborík sa v reprezentačnom drese naposledy predstavil na Majstrovstvách sveta v Bratislave.

Hoci momentálne myslí len na nádej Kings dostať sa do play off, nebráni sa spomienke na majstrovstvá sveta 2004, ktoré sa uskutočnili v Prahe a Ostrave. Gáborík na nich strelil štyri góly a na dva prihrával, Slovensko obsadilo nepopulárne štvrté miesto. „Bol to veľmi kvalitný turnaj. V pamäti mi utkvelo najmä to, koľko ľudí zo Slovenska nás prišlo do Ostravy a potom aj Prahy povzbudiť. Vytvorili nám parádne domáce prostredie,“ dodáva.

Gáboríkov spoluhráč z Los Angeles obranca Andrej Sekera v Edmontone pre zranenie nenastúpil. Vynechal už štvrtý zápas za sebou.

Na Východe nemajú istotu Islanders, Detroit, Boston ani Pittsburgh

Zatiaľ čo v Západnej konferencii je už istých šesť postupujúcich do play off, na Východe len štyria – New York Rangers, Montreal, Tampa Bay a Washington. Pätica slovenských hokejistov Jaroslav Halák, Ľubomír Višňovský (obaja NY Islanders), Tomáš Tatar, Tomáš Jurčo (obaja Detroit), Zdeno Chára (Boston), ale aj hviezdy Pittsburghu si tak musia na definitívu ešte počkať. Nevídanú stíhaciu jazdu totiž predvádza Ottawa, ktorá aj v noci na stredu otočila nepriaznivo sa vyvíjajúci duel s Penguins z 0:3 na 4:3 po predĺžení.

Fakty z NHL

New Jersey Devils – NY Rangers 2:4 – Rangers získali Prezidentskú trofej pre najlepší tím základnej časti
Philadelphia – NY Islanders 5:4, za hostí Višňovský 0+1, Halák 22 zákrokov
Ottawa – Pittsburgh 4:3 pp
Detroit – Carolina 3:2
St. Louis – Winnipeg 0:1
Chicago – Minnesota 1:2
Colorado – Nashville 3:2
Calgary – Arizona 3:2
Edmonton – Los Angeles 4:2, za domácich Marinčin 0+1.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Marián Gáborík #Los Angeles Kings #play off NHL