Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V NHL chcú menej nájazdov. V predĺžení by mali nastúpiť traja proti trom

V hokejovej NHL by sa od budúcej sezóny malo hrať predĺženie s troma hráčmi v poli na oboch stranách, prijatie nového pravidla odporučili generálni manažéri na svojej schôdzke v Boca Raton na Floride.

18.03.2015 11:50
chad johnson, evgeny kuznetsov, nhl, washington... Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

V súčasnosti sa hrá v nadstavenom čase so štyrmi korčuliarmi. Cieľom zníženia počtu hráčov je dosiahnutie vyššieho počtu zápasov, ktoré sa rozhodnú v predĺžení a nie až v samostatných nájazdoch. Nové pravidlá ešte musí schváliť súťažná komisia, ktorej členmi sú zástupcovia ligy a hráčov, i Rada guvernérov NHL.

„Zhodli sme sa, že nechceme zrušiť nájazdové rozstrely. Ide nám o zníženie počtu zápasov, ktoré vyústia do nájazdov. Rozstrelom sme chceli nechať špeciálny status,“ uviedol komisár NHL Gary Bettman.

Generálni manažéri zatiaľ neurčili formát, ktorým by sa predĺženie s troma korčuliarmi v tíme malo hrať. Do úvahy prichádza, že sa so zníženým počtom hráčov bude hrať celá päťminútovka od začiatku. Podľa druhej alternatívy, ktorá počíta s predĺžením dlhším o dve minúty, sa začne so štyrmi korčuliarmi a pri prvom prerušení po tretej minúte sa počet hráčov zníži o jedného a hrá sa až do siedmej minúty.

Podobný model využívajú v AHL, z 922 zápasov tejto sezóny sa v riadnom hracom čase nerozhodlo 224. Z nich padol v predĺžení gól v 171 prípadoch, čo je 76,3 percent. V minulej sezóne to bolo 35,3 %. Zo 171 gólov padlo 73 pri hre troch proti trom.

„Porovnáme oba systémy a pokúsime sa spoločne so súťažnou komisiou zistiť, čo nám dáva väčší zmysel. Pravidlo však v konečnom dôsledku musí schváliť Rada guvernérov,“ pridal poznámku Gary Bettman.

Informácie zverejnil web NHL.

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #nájazdy #predĺženie