Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bojujem o miesto v tíme pre budúcu sezónu, vraví Pánik

Prežíva sezónu zmien. Pred jej začiatkom prvýkrát zmenil klub v zámorskej NHL. Tampa Bay ho zaradila na waiver listinu, kde po ňom siahlo Toronto. Richard Pánik dostával v novom mužstve spočiatku veľmi malý priestor na ľade, no tešilo ho aspoň, že sa Maple Leafs držali na pozíciách zaručujúcich postup do play off.

18.03.2015 06:00
Richard Pánik Foto: ,
Richard Pánik (vľavo).
debata

Teraz hráva dosť, nastupuje v presilovkách i oslabeniach, no Toronto je medzi najhoršími mužstvami ligy. „Som hráč, pre ktorého je tímový úspech dôležitejší než individuálne štatistiky,“ tvrdí 24-ročný slovenský reprezentant.

Od januára hrávate oveľa viac ako v prvej polovici sezóny. Čo vám pomohlo viac – zmena trénera či odchod niektorých hráčov?
Oboje. Všetko do seba dobre zapadlo a otvoril sa pre mňa väčší priestor. Je výborné pre sebavedomie, keď nastupujem aj v presilovkách či oslabeniach. Keď cítim dôveru trénerov, tak si na ľade viac verím.

Ako ste spokojný s vlastnými výkonmi?
Samozrejme, mohli byť lepšie. Som hráč, pre ktorého je tímový úspech dôležitejší ako individuálne štatistiky. Veľa prehrávame, takže je to pre mňa dosť frustrujúce. Preto nemôžem hodnotiť sezónu veľmi pozitívne.

Prečo sa Toronto prepadlo v tabuľke tak nízko?
Po Vianociach sme boli hore a keby sme vyhrali v Tampe, mohli sme sa dostať dokonca na prvé miesto v divízii. Potom sme však na prelome januára a februára prehrali asi desať zápasov za sebou a psychika mužstva šla veľmi dole. Z tohto nepríjemného kŕča sme sa už nedokázali dostať.

Ako ste si zvykli na prostredie v Toronte?
Trvalo mi to trochu dlhšie, ale pomohlo mi, že som už predtým v Kanade pôsobil. Toronto je veľké a veľmi pekné mesto. V centre je množstvo možností, čo robiť.

Nechýbajú vám slnko a pláže z Tampy?
Musel som si kúpiť pár zimných vecí, ale nedá sa povedať, že by mi nejako výnimočne chýbalo teplo či pláže.

Objavili ste v meste slovenskú komunitu?
Viem, že v Toronte žije veľa Slovákov, Čechov a Poliakov. S niektorými som sa už aj stretol, ale nie cielene.

Ako zvyknete tráviť voľný čas?
Snažím sa najmä odpočívať. Vyberiem sa na masáž, vybehneme s priateľkou niekam von alebo sa zahrám na Xbox-e.

Zdeno Chára nedávno získal licenciu na predaj nehnuteľností. Hovorí, že počas cestovania na zápasy nechce strácať čas, preto si číta či študuje. Ako trávite lety vy?
V poslednom období som na popud priateľky začal čítať – a chytilo ma to. Cesta mi s knihou v ruke rýchlejšie ubehne. Sem-tam si pozriem nejaký film. Nad štúdiom som zatiaľ neuvažoval. Dúfam, že mám pred sebou ešte dlhú kariéru. Možno neskôr, keď už budem mať predstavu, čo by som chcel robiť po kariére, začnem sa tomu trochu venovať.

Myslíte už na blížiace sa MS v Česku?
Ešte stále máme pred sebou jedenásť zápasov, takže sa plne sústredím na ne. Chcem ich odohrať čo najlepšie, lebo bojujem o miesto v tíme pre budúcu sezónu. Samozrejme, rád by som štartoval na šampionáte. Vždy ma poteší, keď stretnem chalanov a môžem reprezentovať vlastnú krajinu. Zdravotne som zatiaľ v poriadku a po skončení základnej časti NHL by som ešte mal stihnúť aj nejaké prípravné zápasy národného tímu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Pánik #Toronto Maple Leafs