Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Višňovský: Som vďačný za každý zápas, ktorý môžem odohrať

Predošlú sezónu mu pokazil silný otras mozgu a aj v aktuálnej ho pribrzdili bolesti chrbta a iné boľačky. Skúsený slovenský obranca Ľubomír Višňovský sa na nič nesťažuje. Práve naopak, teší sa z toho, že New Yorku Islanders sa v zámorskej NHL darí až nečakane výborne.

09.03.2015 07:30
Ľubomír Višňovský Foto: ,
Ľubomír Višňovský.
debata (1)

"Vpredu nás ťahá John Tavares, v bránke drží Jaroslav Halák,“ hovorí 38-ročný rodák z Topoľčian.

V akom rozpoložení sa momentálne nachádzate?
(Povzdychne si) Nesťažujem sa. Som rád, že po všetkých zraneniach v ostatnom období môžem hrať. Stále ma troška brzdia a nie je to jednoduché, vracať sa späť do kolotoča NHL. Som vďačný za každý zápas, ktorý môžem odohrať.

V minulosti sa vám nestávalo, aby vás tréner nechal na tribúne, keď si zdravý. Ako sa s tým vyrovnávate?
S trénerom sme sa dohodli, že keď nás čakajú dva zápasy v priebehu dvoch dní, jeden z nich vynechám. Šetrí ma. Je to lepšie pre môj chrbát a celé telo. Tréner vždy rozhodne, v ktorom zo zápasov nenastúpim a ja to rešpektujem. Navyše, chce mať na play off pripravených všetkých sedem obrancov. Mám aspoň takto viac času na regeneráciu.

Ste spokojný s vyťaženosťou na ľade?
Nemôžem sa sťažovať. Raz hrám devätnásť minút, inokedy dvadsať alebo osemnásť. Podľa potreby. Môjmu telu to vyhovuje. Snažím sa vždy pomôcť tímu. Nie som taký efektívny ako v minulosti, ale dôležitý je tím a to, že vyhrávame. Potrebujeme ešte pár bodov a play off nám už neujde.

Aká partia je v kabíne a čomu vďačíte za to, že sa vám tak darí?
V tíme sú výborní chalani. Na začiatku urobilo vedenie klubu perfektnú výmenu, keď získalo Boychuka s Leddym. Vystužila sa tým obrana. John Tavares to ťahá vpredu a Jaro Halák v bránke. Máme dobre zložený tím. Len nám nesmú dôjsť v rozhodujúcich chvíľach sily.

Je pre vás dôležité vyhrať divíziu či konferenciu, aby ste mali výhodu domáceho prostredia v play off?
Play off je najmä o psychike. Samotná výhoda domáceho prostredia nerozhoduje. Všetci začínajú od nuly. Láme sa to na malých chybičkách. Nebudeme kalkulovať, aký súper nás čaká. Necháme sa prekvapiť, ako to vyjde.

Hovorí sa v klube už aj o Stanleyho pohári?
Prvý krok je postup do play off a potom si vždy budeme dávať ďalší cieľ. Napredujeme, to je dôležité. Tréner povedal, že už musíme myslieť aj na Stanleyho pohár, ale ja sa tak ďaleko nepozerám. Myslím len na prvé kolo play off.

Ako sa darí synovi Maximovi na ľade? Urobil od leta zase korčuliarsky pokrok?
Áno. Chodí na tréningy, baví ho to a to je pre mňa i jeho najdôležitejšie.

Zaznamenali ste, že Slovan skončil v KHL?
Nevidím do detailov, ale bez peňazí sa taká súťaž hrať nedá. Je to škoda. Pre divákov bola KHL veľmi atraktívna. Bez sponzorov sa to však nedá ťahať.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Ľubomír Višňovský #New York Islanders