Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Floride sa zranili brankári, výstroj si obliekol tréner. Kto dochytal zápas?

Hokejisti Floridy Panthers zažili v utorňajšom zápase NHL proti Torontu kurióznu situáciu. Tímu, ktorý stále bojuje o play off, sa zranili obaja brankári.

04.03.2015 09:06
debata (1)
zväčšiť Brankár Roberto Luongo diskutuje s lavičkou... Foto: SITA/AP, Luis M. Alvarez
Roberto Luongo Brankár Roberto Luongo diskutuje s lavičkou Floridy krátko predtým, ako zamieril do šatne a znova si obliekol výstroj.

Roberta Luonga vystriedal po zásahu pukom do krku po prvej tretine Al Montoya. Ten si však zranil na začiatku tretej časti hry slabiny – po tom, ako inkasoval vyrovnávajúci gól. Luongo však nebol ani vo výstroji a súboj sledoval v civile zo striedačky. Niekoľko minút nebolo jasné, čo sa bude diať. Do šatne zamierili útočníci Scottie Upshall a Derek McKenzie a výstroj si po porade na striedačke obliekol tréner brankárov Panthers Robb Tallas. Bývalému gólmanovi sa narýchlo pokúsili vybaviť štart, svoj posledný zápas v NHL odohral v sezóne 2000–2001.

Ani jeden z nich sa však do bránky napokon nedostal, ďalšie minúty odchytal so sebazaprením Montoya. Hráči Toronta zaznamenali v 46. minúte víťazný gól zásluhou Petra Hollanda. „Bolo mi ľúto Montoyu, keby bol stopercentne zdravý, s mojou šancou by si poradil. Bolo zreteľné, že bojuje so zranením,“ uviedol Holland.

„Nestáva sa to často. Takto neskoro v noci sa nám už nepodarilo vybaviť povolenie pre Tallasa,“ komentoval netradičnú situáciu generálny manažér Panthers Dale Tallon. „Zvažovali sme aj možnosť, že by sme hrali zvyšok súboja bez brankára,“ pripustil Tallon.

Nevídaná situácia v zápase Florida - Toronto

Montoyu po inkasovanom góle napokon vystriedal Luongo a vydržal v bránke zvyšných deväť minút zápasu s čistým kontom. Pritom jeho zranenie z prvej tretiny bolo vážne, počas zápasu absolvoval CT vyšetrenie.

„Takúto situáciu som v kariére ešte nezažil, pre Floridu to bola veľká smola. Súperovi nikdy neprajete podobné ťažkosti. My sme sa však sústredili len na náš výkon a vďaka zodpovednému prístupu sme duel vyhrali,“ dodal kapitán Toronta Dion Phaneuf. Vedenie zatiaľ nešpecifikovalo rozsah zranení Luonga a Montoyu.

Florida nevyužila možnosť bodovo sa dotiahnuť vo Východnej konferencii na ôsmy Boston, ktorý figuruje na poslednom postupovom mieste do play off. Hostia z Toronta vyhrali na súperovom ľade prvýkrát od 31. decembra, odvtedy zaznamenali sériu šestnástich prehier.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Toronto Maple Leafs #Florida Panthers #Roberto Luongo #Robb Tallas #Al Montoya