Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Výmenu Leopolda do Minnesoty si vyprosila jeho iba 11-ročná dcérka

Posledné minúty pred uzávierkou prestupového obdobia v zámorskej hokejovej NHL priniesli veľmi dojemný príbeh z prostredia rodiny skúseného obrancu Jordana Leopolda.

02.03.2015 21:28 , aktualizované: 03.03.2015 10:10
Jordan Leopold Foto: ,
Jordan Leopold.
debata (1)

Ten bol do pondelka hráčom Columbusu. Jeho 11-ročná dcéra Jordyn napísala list trénerom konkurenčného klubu Minnesota Wild s jednoduchou otázkou, či nechcú angažovať jej otca.

„Ocko sa bez rodiny cíti osamelý, ja som bez neho úplne stratená. Celá rodina bývame v Minnesote, ocko chýba aj mame, mojim dvom sestrám a bratovi. Ocko má v tíme prevažne mladých spoluhráčov, navyše ani nehráva. Trvá to už od novembra a ja to tak nechcem nechať. Wild nevyhrávajú veľa zápasov a Vás, milí tréneri, to isto hnevá, pretože potrebujete obrancu. Mohli by ste teda, prosím, prosím, prosím, požiadať Blue Jackets o výmenu,“ uviedla malá Jordyn v liste pre trénerov Minnesoty, ktorý zverejnil jeden z miestnych novinárov.

Vedenie Wild dcére Jordana Leopolda vyhovelo a v pondelok ho získalo výmenou za Justina Falka a výber v 5. kole tohtoročného draftu. „Nie je vždy všetko iba o biznise,“ uviedol na Twitteri generálny manažér Columbusu Jarmo Kekäläinen. Leopold je v posledných rokoch kočovníkom, za šesť rokov hral za osem klubov. Správu priniesol Pioneer Press.

Veterán O. Jokinen putuje z Toronta do St. Louis

Len veľmi krátko sa v Toronte ohrial fínsky útočník Olli Jokinen, kanadský klub zámorskej hokejovej NHL ho vymenil do konkurenčného mužstva St. Louis Blues. Za Maple Leafs odohral skúsený Fín iba štyri stretnutia so ziskom jednej asistencie. Toronto priviedlo O. Jokinena v polovici februára z Nashvillu.

Olli Jokinen. Foto: Reuters
Olli Jokinen Olli Jokinen.

Tridsaťšesťročný fínsky center má zmluvu len do konca aktuálnej sezóny, vedenie Toronta pravdepodobne neuspelo pri rokovaniach o predĺžení kontraktu. Olli Jokinen odohral v NHL spolu už 1221 zápasov základnej časti, v play-off pridal chudobných 6 štartov. „Javorové listy“ získali za fínskeho veterána zatiaľ nešpecifikovaný výber v drafte.

Pittsburgh získal zo St. Louis obrancu Colea

Pittsburgh Penguins získal z konkurenčného mužstva St. Louis Blues Iana Colea výmenou za iného obrancu Roberta Bortuzza a výber v 7. kole budúcoročného draftu. Dvadsaťšesťročný Cole doteraz pôsobil iba v organizácii „bluesmanov“, v profilige absolvoval 167 duelov základnej časti s bilanciou 9 gólov a 22 asistencií. O rok mladší Bortuzzo absolvoval za Penguins dovedna 112 zápasov dlhodobej sezóny, nazbieral v nich 20 bodov za 4 presné zásahy a 16 gólových prihrávok.

Halák bude mať v Islanders českú dvojku

Jaroslav Halák bude mať v New Yorku Islanders novú dvojku. Klub z Long Islandu angažoval v rámci výmeny z Buffala Michala Neuvirtha, opačným smerom poslal doterajšieho náhradníka Chada Johnsona a výber v treťom kole draftu 2016.

Dvadsaťšesťročný Neuvirth sa po nedávnom odchode Jhonasa Enrotha stal jednotkou Sabres, vo februári sa dostal do dobrej formy a mal 93,8 % úspešnosť zákrokov. Dvadsaťosemročný Johnson môže byť pre Buffalo dobrou voľbou do budúcej sezóny. Zaujímavosťou je, že Halák a Neuvirth boli súčasťou vlaňajšej výmeny medzi Buffalom a Washingtonom.

Brankár Buffala Michal Neuvirth počas zápasu... Foto: SITA/AP, Gary Wiepert
Michal Neuvirth Brankár Buffala Michal Neuvirth počas zápasu proti Nashvillu.

Islanders zároveň v posledný deň prestupového obdobia v NHL angažovali zo San Jose aj útočníka Tylera Kennedyho, ktorému sa po sezóne končí zmluva. Dvadsaťosemročný hokejista v poslednom čase často sledoval zápasy z tribúny. San Jose sa za posledných 24 hodín zbavilo Kennedyho, Andrewa Desjardinsa, Jamesa Shepparda a Freddieho Hamiltona, získalo draftové výbery, Bena Smitha z Chicaga a Karla Stolleryho z Colorada. Informácie zverejnil web NBC.

Chicago a San Jose si vymenili Desjardinsa a Smitha

Chicago Blackhawks a San Jose Sharks si vymenili Andrewa Desjardinsa a Bena Smitha. Dvadsaťšesťročný Smith v tejto sezóne nepresvedčil v drese Chicaga, v 61 stretnutiach nazbieral iba deväť bodov (5+4). Po príchode Antoinea Vermettea a očakávanom uzdravení Krisa Versteega by už nemal miesto v zostave Blackhawks. V minulej sezóne pritom v 75 vystúpeniach dosiahol 26 bodov (14+12). Po úspešnom ročníku podpísal v lete 2014 zmluvu na dva roky a 3 milióny amerických dolárov.

Desjardins mal tiež vydarenú predchádzajúcu sezónu a v novej na svoje výkony nenadviazal. Jeho čas na ľade v drese Sharks postupne klesal a v 56 dueloch si pripísal len osem bodov. V lete sa stane neobmedzeným voľným hráčom. Informácie zverejnil Sportsnet.

Arizona vymenila Z. Michálka do St. Louis

Český hokejový obranca Zbyněk Michálek sa presunul z Arizony v záverečný deň prestupov v NHL do St. Louis Blues. Tridsaťdvaročný zadák nehrá od polovice februára pre nešpecifikované zranenie v hornej časti tela. O Michálkovom odchode z Arizony sa hovorilo už dlhší čas, keďže sa mu končí päťročný kontrakt na 4 milióny amerických dolárov za sezónu a môže sa stať od 1. júla neobmedzeným voľným hráčom. Zatiaľ nie je jasné, akú náhradu za Michálka získali Coyotes.

„Nebudem teraz veľa hovoriť alebo sľubovať niečo, čo sa napokon nenaplní. Verím, že čoskoro budem hrať,“ uviedol Michálek. Blues nemajú dôvod urýchliť jeho návrat na ľad, keďže tím mieri do play-off a Čecha potrebuje predovšetkým na rozhodujúcu fázu sezóny.

Michálek je v aktuálnej sezóne so 130 zblokovanými strelami na 12. mieste v tejto štatistike v celej lige. V priemere v tomto ročníku odohral 21:05 min na zápas. V 53 dueloch strelil dva góly a pridal šesť asistencií. V Arizone, ktorá mala v minulosti názov Phoenix Coyotes, bol s prestávkou v Pittsburghu od roku 2005. Predtým hral aj za Minnesotu.

Coyotes sa rozhodli v závere prestupového obdobia obmeniť mužstvo. V posledných hodinách vymenili aj obrancu Keitha Yandla spoločne s Chrisom Summersom do New Yorku Rangers za Johna Moora a Anthonyho Duclaira. Už skôr uvoľnila Arizona do Chicaga za práva výberov v drafte Antoina Vermetta.

Obranca Gudas z Tampy Bay do Philadelphie

Český obranca Radko Gudas prvýkrát v kariére v zámorskej hokejovej NHL mení dres, tím Tampa Bay Lightning ho vymenil do Philadelphie za iného beka Braydona Coburna. Flyers získali aj výbery v 1. a 3. kole tohtoročného draftu. Tridsaťročný Coburn pôsobil vo Philadelphii od februára 2007, na jeho konte je dovedna 613 duelov základnej časti NHL a v play-off pridal 72 štartov.

O šesť rokov mladší Gudas si za Flyers zahrá najskôr v nasledujúcej sezóne, pretože nedávno podstúpil operáciu zraneného kolena.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Jordan Leopold