Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Každý deň musím bojovať o miesto v zostave, vraví Marinčin

Prežíva náročné obdobie. Nedarí sa mu získať také pevné miesto v zostave Edmontonu ako v predošlom ročníku zámorskej NHL.

02.03.2015 09:00
Martin Marinčin Foto: ,
Martin Marinčin v drese Edmontonu Oilers.
debata

Aktuálnu sezónu začal na farme v Oklahome, odkiaľ ho po jednom zápase povolali do Edmontonu. December a január strávil opäť v AHL a teraz ťahá desaťzápasovú sériu v tíme Oilers. „Nezostáva mi nič iné, len tvrdo pracovať a veriť, že sa všetko obráti na dobrú cestu. Azda vydržím v prvom tíme už do konca sezóny,“ vraví 23-ročný slovenský obranca Martin Marinčin.

Ako si užívate, že ste už desať zápasov stabilne v prvom tíme?
Užívanie nie je to správne slovo. Hokej je moja robota. Každý deň trénujem a pracujem na sebe, aby som presvedčil trénerov a manažérov o svojich kvalitách a zotrval v prvom tíme. Som rád, že momentálne hrávam.

Minulý ročník ste hrali až do konca za Oilers. Teraz vás posielajú hore-dole. Je táto sezóna pre vás psychicky veľmi náročná?
Veru, na psychiku je to náročné. Pomáha mi však Peter Bielik, mentálny kouč zo Slovenska, ktorý už spolupracuje aj s hokejovou reprezentáciou. Prvé štyri mesiace som sa so svojou situáciou trápil sám, potom som mu napísal a odvtedy to celé zvládam ľahšie.

Vysvetlili vám tréner alebo generálny manažér, prečo pendlujete medzi Oilers a Oklahomou?
Asi v šiestich zápasoch som sa nezmestil do zostavy, tak mi tréner povedal, že ma posielajú na farmu, aby som častejšie hral a udržal sa v zápasovom rytme.

Povzbudilo vás, že ste nedávno práve v deň vašich narodenín rozhodli v samostatných nájazdoch zápas s Bostonom a vyslúžili si ocenenie pre tretiu hviezdu zápasu?
Dať taký gól a ešte aj na narodeniny… Jednoducho skvelý pocit. Bolo to o to krajšie, že vtedy odohralo celé mužstvo super zápas. Bol na zápase niekto z vašich blízkych?
Mám tu momentálne priateľku, takže ona. Uvidíme, či ostanem v prvom tíme, alebo ma opäť pošlú dole. Ak by som ostal, chcem sem zavolať rodičov. Aby si aspoň na pár zápasov užili atmosféru NHL a videli ma hrať.

Nájazd ste vtedy proti Tuukkovi Raskovi zakončil podľa plánu či so šťastím?
V správnej chvíli mi výborne odskočil puk (so smiechom).

Gratuloval vám k víťaznému nájazdu aj krajan Zdeno Chára alebo ste spolu debatovali aspoň pred zápasom?
Pred zápasom tentoraz nebol čas a po stretnutí som išiel aj okolo ich autobusu, ale nevidel som ho. Inak mi vždy dá nejaké cenné rady. Aj na začiatku sezóny, keď sme sa stretli v Bostone a videl na mne, že som sklamaný z toho, že nehrávam, povzbudil ma. Veľmi si to cením.

Je práve spomínaný nájazd doteraz najkrajším okamihom vašej sezóny?
Asi áno. Od začiatku sa totiž v bodovaní trápim. Veľmi mi chýbajú nejaké body, ktoré by mi dodali väčšie sebavedomie. Preto som zažíval asi najväčšiu radosť v sezóne.

Ako v Edmontone hodnotia nevydarenú sezónu? Máte ešte do jej konca nejaké ciele alebo sa už viac myslí na draft?
Otvorene sa o tom príliš nehovorí. Snažíme sa každý deň zlepšovať a v každom zápase vyhrať. Niektoré stretnutia odohráme celkom dobre, ale často nám chýba jeden gól, aby sme ich zvládli. Vždy sa snažíme najmä kvôli fanúšikov, ktorí sú super. Nechceme vidieť hodený dres na ľade či iné prejavy ich nespokojnosti.

Na cestu do zámoria vyrazili Otto Sýkora s Vladimírom Országhom a plánujú sa stretnúť aj s vami. Viete už odhadnúť, či vás vedenie Oilers uvoľní opäť na šampionát?
Viem, že sa so mnou chcú stretnúť. Generálny manažér Otto Sýkora mi písal. Ak tu ostanem, rád sa s nimi stretneme. Neviem teraz povedať, čo bude po sezóne. Majstrovstvá sveta sú veľmi ďaleko a ja musím každý deň bojovať o miesto v tíme. Sústreďujem sa teraz len na to. Veľmi rád by som však na šampionát prišiel.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Marinčin #Edmonton Oilers