Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hossa: Rád by som si takú explóziu ešte zopakoval

V utorok zdolali doma Floridu 3:2 po samostatných nájazdoch, no prišli o jednu z ústredných postáv - útočníka Patricka Kana.

28.02.2015 07:00
Chicago Blackhawks, Marián Hossa Foto: ,
Marián Hossa v zápase proti Floride.
debata

V odvete o dva dni to dali hokejisti Chicaga súperovi na jeho ľade poriadne pocítíť. Obzvlášť Alexovi Petrovicovi, ktorý môže za Kanovo zranenie. „Nemohli sme to nechať tak. Chalani zo štvrtej formácie hrali poriadne do tela. Dodali nám množstvo energie,“ vravel po jednoznačnej výhre 3:0 Marián Hossa, autor dvoch asistencií.

Mali ste v stretnutí zvýšenú motiváciu?
Zranili nám najlepšieho hráča. To vždy nahnevá. Zápas nám vyšiel. Hrali sme veľmi dobre dozadu. Poučili sme sa z predošlého vzájomného zápasu, keď sme v tretej tretine dostali dva góly a dovolili súperovi vyrovnať. Výhra nás teší.

Ako sa vyrovnáte s absenciou Kana?
Vždy je to nepríjemné, keď prídete na dlhší čas o kľúčového hráča, ktorý je navyše vo výbornej forme. Musíme sa s tým však nejako vyrovnať. Budeme hrať viac tímovo. Práve v zápase na Floride sme to predviedli.

Kane patril medzi kandidátov na ocenenie pre najlepšieho hráča sezóny. Kto podľa vás získa titul MVP?
Neviem to odhadnúť. Keby sa Patrick nezranil, mal by práve on veľkú šancu vyhrať.

Očakávate, že Chicago získa do konca prestupového obdobia za neho nejakú významnú posilu?
Uvidíme, nechám sa prekvapiť. Je to otázka na náš manažment. Neviem to ovplyvniť.

Vládne momentálne v Chicagu spokojnosť s výsledkami mužstva?
Od nového roka podávame kolísavé výkony. Chvíľu hráme dobre a potom prídu zápasy, v ktorých nám to príliš nejde. Zápas s Panthers sme zvládli veľmi dobre, len v tom musíme pokračovať a hrať čo najlepšie v obrane.

Je pre vás dôležité dostať sa v Centrálnej divízii na druhé miesto pred St. Louis?
Cieľom pred sezónou bolo prvé miesto v divízii. Bola by to pre nás najvýhodnejšia pozícia pred play off. Nashville však hrá výborne a už bude veľmi ťažké predbehnúť ho. Stále je však pred nami veľa zápasov.

Počas februára ste ťahali nevídanú sériu: v štyroch zápasoch ste získali osem bodov, trikrát za sebou ste strelili dva góly. Pamätáte si na podobnú bodovú šnúru z minulosti?
Ani veľmi nie. Počas pôsobenia v Atlante a predtým v Ottawe som síce nazbieral veľa bodov, ale že by mi to takto padlo za sebou, na to si nespomínam.

Čo pre vás znamená ocenenie hviezdy týždňa?
Takéto ocenenie podporí vaše sebavedomie. Človek sa však z neho nemôže dlhšie tešiť. Treba sa pozerať dopredu. Súťaž pokračuje a rád by som takú bodovú explóziu ešte zopakoval.

Našli ste si pred alebo po zápase na Floride čas stretnúť sa s dobrým kamarátom Tomášom Kopeckým?
Boli sme spolu na večeri už pred utorňajším zápasom u nás v Chicagu. Dobre sme si podebatovali.

Carolina vymenila Andreja Sekeru do Los Angeles. Čo hovoríte na zmenu pôsobiska vášho spoluhráča z reprezentácie?
Myslím si, že to Sekovi prospeje. Dostal sa do kvalitného tímu, čo je pre neho veľmi dobré. Má veľkú šancu dostať sa v play off ďaleko.

O deň neskôr menil klub aj Jaromír Jágr. Ako veľmi môže pomôcť Floride v boji o play off?
Pre ľudí na Floride je to výborná správa. Nepochybne pomôže viac naplniť halu. Jágr je fenomenálny útočník, ktorý toho veľmi veľa dokázal. Samozrejme, roky sa nedajú zastaviť, no stále je to vynikajúci útočník. Udržuje si stabilné výkony. Na jeho vek je to priam umenie.

Viete si predstaviť štart na Svetovom pohári 2016 alebo vás zmiešaný výber Európy príliš neláka?
Už som o tom hovoril. Mám z toho zmiešané pocity. Štart za takýto výber si veľmi predstaviť neviem. Akú by hrali hymnu, keby sme vyhrali? Určite by z nás poskladali kvalitný tím, ale nemyslím si, či by ma motivovalo hrať zaň. Zmysluplnejšie je hrať za svoju krajinu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Hossa #Chicago Blackhawks