Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Chicago prišlo o najproduktívnejšieho hráča. Kane bude mimo tri mesiace

Klub zámorskej hokejovej NHL Chicago Blackhawks prišiel minimálne do mája o útočníka Patricka Kanea.

26.02.2015 12:17
Patrick Kane Foto: ,
Zranený útočník Patrick Kane v bolestiach na ľade.
debata

Dvadsaťšesťročný krídelník a líder produktivity celej NHL v utorkovom zápase proti Floride utrpel zlomeninu kľúčnej kosti a v stredu podstúpil chirurgický zákrok. Patrick Kane sa zranil pri tvrdom náraze do mantinelu po krosčeku obrancu Panthers Alexa Patrovica. Incident sa udial v prvej tretine stretnutia, Kane po ňom zamieril do šatne a na ľad sa už nevrátil.

„Operácia prebehla bez problémov, úplné doliečenie predpokladáme o 12 týždňov,“ uviedol šéflekár klubu Michael Terry prostredníctvom tlačovej správy.

„Prišli sme o najproduktív­nejšieho hráča, je to veľká strata. Vďaka nemu fungovala v našom tíme rad vecí,“ povedal tréner Chicaga Joel Quenneville.

Patrick Kane v tejto sezóne odohral za „jastrabov“ 61 duelov s bilanciou 27 gólov a 37 asistencií. Do zostavy Blackhawks by sa mohol vrátiť počas konferenčného finále, ak doň Chicago postúpi. Hviezdny útočník už je na listine dlhodobo zranených hráčov, na uvoľnené miesto v zostave povolalo vedenie klubu Teuva Teräväinena z farmy v Rockforde.

debata chyba
Viac na túto tému: #Chicago Blackhawks #Patrick Kane