Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tatar: Do tímu Európy ma to príliš neláka

Zažíva vynikajúcu sezónu. V 48 zápasoch nazbieral 34 bodov a už na konci januára atakuje svoje bodové maximum z minulého ročníka (39).

29.01.2015 11:00
4. Tomáš Tatar Foto: ,
Tomáš Tatar a jeho gólová radosť.
debata (5)

S 21 gólmi sa pred stredajšími stretnutiami delil o deviatu priečku medzi najlepšími strelcami zámorskej NHL. „To, že som vysoko v tabuľke strelcov, už beriem normálne. Samozrejme, pohybujem sa medzi najlepšími hráčmi sveta a môžem sa od nich stále veľa učiť,“ tvrdí slovenský útočník Detroitu Tomáš Tatar.

Víťazstvo 5:4 nad Panthers je pre vás už šieste za sebou. Čomu vďačíte za túto peknú sériu?
Sme rozbehnutí, darí sa nám. Celý tím hrá výborne. Máme veľa bodov. Chceme si udržať formu čo najdlhšie a nazbierať čo najviac bodov v základnej časti. Sme radi, že sme na Floride získali dva body. Po pauze je prvý zápas vždy trochu náročnejší. Nehrali sme najlepšie, ale dôležité sú body.

Čo sa zmenilo oproti decembru, kedy ste zas ťahali sériu šiestich prehier?
Raz to ide, inokedy nie. Momentálne sa nám jednoducho darí. Dôležité bolo, že aj v decembri, keď nám to príliš nešlo, sme pozbierali nejaké body a udržali sa vysoko v tabuľke.

Detroit bojuje o prvú priečku vo Východnej konferencii. Aká je odozva v klube?
V Detroite vládne dobrá atmosféra vždy. Aj vlani, keď sa nám príliš nedarilo, to v klube fungovalo dobre a práve vďaka tomu sme sa nakoniec prebojovali do play off.

Skúste opísať vydarený duel v Nashville, ktorému ste strelili dva góly a na tretí prihrávali. Vnímali ste vtedy, že ste strelili dvadsiaty gól sezóny?
Cítil som sa výborne. Dobre sa mi korčuľovalo a prejavilo sa to aj na bodoch. Nesústreďoval som sa na dvadsiaty gól. Som rád, že mi to padá a dúfam, že sa to nezastaví.

Na koľko gólov si ešte trúfate? Čo tak štyridsať?
Tak na štyridsať asi nie (smiech). Ťažko odhanúť, koľko ešte môžem nastrieľať gólov. Dúfam, že ich bude čo najviac.

Už ste si zvykli na pozíciu jedného z lídrov Red Wings?
Našimi lídrami sú stále najmä starší hráči. Aj keď sa niektorým z nich bodovo až tak nedarí, stále sú lídrami v kabíne.

Ako ste strávili voľný víkend počas Zápasu hviezd?
Bol som s kamarátmi a priateľkou v Miami. Poriadne si oddýchnuť.

Nedúfali ste, že vás zavolajú do Columbusu aspoň ako náhradníka?
Poviem to otvorene. Bol som radšej, že si môžem oddýchnuť. Zápas hviezd som ani nesledoval. Mal som svoj program.

Čo hovoríte na rozhodnutie NHL a hráčskej asociácie, že Slováci sa na Svetovom pohári 2016 predstavia len vo výbere Európy?
Nebude tam hrať reprezentácia Slovenska, takže to bude pre nás dosť zvláštne. Nemám k tímu poskladanému z hráčov z rôznych európskych krajín žiaden vzťah. Rozhodne ma to nijako extra neláka. Keď ma do mužstva vyberú, tak uvidím, ako to budem v tej chvíli cítiť. Ale keď ma nevyberú, vôbec ma to nebude mrzieť. Radšej premýšľam nad majstrovstvami sveta než takýmto Svetovým pohárom.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar #Detroit Red Wings