Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner Detroitu obdivuje Tatarovu húževnatosť. Môže byť ešte lepší, vraví

Tréner Detroitu v zámorskej hokejovej NHL Mike Babcock nešetril slovami chvály na adresu svojho zverenca Tomáša Tatara. Dvadsaťštyriročný slovenský krídelník je v tomto ročníku s 21 gólmi najlepším strelcom Red Wings.

22.01.2015 13:32
Tomáš Tatar Foto: ,
Útočník Detroitu Tomáš Tatar oslavuje gól.
debata

„Obdivujem húževnatosť, s akou sa snaží vybojovať puk. Hrá tvrdo, zbožňuje strieľanie gólov. ‚Tats‘ má svoj cieľ a ide za ním správne,“ povedal pre CBS Detroit 51-ročný kanadský kouč a prezradil, aké má s „Trtom“ plány.

„Radi by sme z neho mali Top 6 útočníka, ktorý bude každý večer nastupovať proti najlepším formáciám súperov. Pokiaľ na sebe neprestane pracovať a bude sa naďalej zlepšovať v defenzívnej činnosti, sústredí sa na puk a streľbu a menej na prácu s hokejkou, podarí sa mu to,“ objasnil Babcock.

Profiliga vstúpila po stredajších zápasoch do prestávky pre Zápas hviezd. Tatar je v tejto fáze sezóny jedným z jedenástich hráčov NHL, ktorí dosiahli 20-gólovú hranicu. S výškou 179 cm nepatrí k obrom, ale lodivod mužstva z „Hockeytownu“ ho považuje za príklad, že postava nerozhoduje o schopnostiach. „Pýta si puk. Nie je to o postave, ale o nasadení. Telo využíva efektívne, je vytrvalý. Stále je v počiatočnom štádiu vývoja, môže sa ešte výrazne zlepšiť,“ pokračoval Mike Babcock.

Tomáš Tatar sa zaradil k stabilným členom kabíny „červených krídel“. Pri sledovaní hviezdnych spoluhráčov Pavla Daciuka či Henrika Zetterberga si však uvedomuje, že je pred ním ešte dlhá cesta.

„Keď vidíte, ako Daciuk ovláda hokejku a ako je Zetterberg silný v hre s pukom, ovládne vás rešpekt. Dúfam, že jedného dňa budem na ich úrovni. Sledovať Pavla prináša neustále prekvapenia. Každý deň sa môžem naučiť niečo nové,“ citoval portál detroit.cbslo­cal.com rodáka z Dubnice nad Váhom.

V minulom ročníku povolal Detroit pri zraneniach skúsenejších hráčov do zostavy mladých hokejistov. Tatar sa šance chopil, v 73 zápasoch dosiahol 19 gólov a 20 asistencií. Slovenský reprezentant mal vtedy za sebou niekoľko úspešných rokov vo farmárskom tíme Grand Rapids Griffins a tešil sa na príležitosť v NHL.

„Keď som bol v AHL, Detroit mal nabitý káder a problémy s platovým stropom. Chápal som to, no zároveň som bol mierne frustrovaný. Každý mladý chalan hladný po úspechu by sa takto cítil,“ priznal Tomáš Tatar.

Po vývoji, ktorý nasledoval, však môže ťažko so stratégiou Red Wings polemizovať. „Takto organizácia Red Wings funguje. Nechávajú hráčov vyvíjať sa v Grand Rapids. Zdá sa, že sa to vypláca,“ dodal Tomáš Tatar.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar #Detroit Red Wings