Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Buffale si viac nikto neoblečie dres číslo 39. Hašek vystúpal pod strop

Bývalý skvelý český brankár Dominik Hašek sa dočkal ďalšej veľkej pocty v Buffale, vedenie Sabres slávnostne vyradilo z kolekcie a pod strop haly First Niagara Center vyvesilo jeho dres s číslom 39.

14.01.2015 08:54
Dominik Hašek Foto: ,
Dominik Hašek sa pozerá, ako jeho dres s číslom 39 stúpa pod strop hokejovej arény v Buffale.
debata

V meste, kde prežil jedny z najkrajších hokejových rokov počas úspešnej zámorskej kariéry, si šesťnásobného držiteľa Vezinovej trofeje pre najlepšieho gólmana NHL uctili pred zápasom s Detroitom (1:3), za ktorý tiež chytal a získal s ním v rokoch 2002 a 2008 Stanleyho po­hár.

V Buffale doteraz vyradili jedenástku Gilberta Perreaulta, sedmičku Ricka Martina, štrnástku Reného Roberta, dvojku Tima Hortona, osemnástku Dannyho Garého a šestnástku Pata LaFontaina.

Nedávno uviedli Hašeka v Buffale aj do klubovej Siene slávy. „Je to pre mňa veľké ocenenie byť medzi hráčmi, ktorých číslo je vyradené. V Buffale hralo množstvo skvelých hokejistov. Fanúšikovia Sabres boli opäť neuveriteľní a ich podpora pre mňa veľa znamená. V Buffale som prežil deväť skvelých rokov. Hrať hokej bolo oveľa ľahšie ako stáť pred veľkým davom,“ uviedol Dominik Hašek

Dnes 49-ročný gólman pôsobil v Buffale v rokoch 1992 až 2001. Dvojnásobný držiteľ Hartovej trofeje, ktorú získal dvakrát ako prvý brankár, vychytal za Sabres 234 víťazstiev v 491 zápasoch, z nich 55 na nulu. Všetko sú to klubové rekordy, rovnako ako priemer 2,22 inkasovaného gólu na zápas.

Rodák z Pardubíc a dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára v profilige odchytal celkovo 735 duelov, 81-krát si udržal čisté konto a dosiahol 389 víťazstiev. „Blahoželám Hašekovi. Najlepší brankár, proti ktorému som hral. Okrem zastavovania pukov vedel skvele čítať hru,“ napísal na Twitteri slovenský útočník Los Angeles Marián Gáborík.

debata chyba
Viac na túto tému: #Buffalo Sabres #Dominik Hašek