Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chára nebude obhajovať prvenstvo, sklamaný nie je

Na trón muža s najtvrdšou strelou v hokejovej NHL zasadne nový muž, Slovák Zdeno Chára nebude obhajovať svoje prvenstvo z posledných piatich ročníkov Zápasov hviezd.

13.01.2015 11:49
Zdeno Chára Foto: ,
Zdeno Chára.
debata

Kapitán Bostonu vyhral súťaž v rokoch 2007 až 2012, uplynulé dva roky sa exhibícia nekonala pre výluku a zimné olympijské hry.

Chára sa nedostal do nominácie na Zápas hviezd, o účasť ho pravdepodobne pripravilo zranenie a vynechanie devätnástich duelov. „Vynechal som veľkú časť prvej polovice sezóny. Nominácia je založená na hre a výkonnosti hráčov. Ja som dlho nehral,“ chápe dôvody svojho nenominovania Chára, ktorého dve víťazstvá delia od vyrovnania rekordu Ala MacInnisa v tvrdosti strely.

Vyše dvojmetrový obranca netuší, ako prudko dokáže v súčasnosti vystreliť. V roku 2012 vypálil puk rýchlosťou 108,8 míle za hodinu (175,1 km/h). Otázka zároveň je, či má najtvrdšiu strelu v lige aj v tejto sezóne. „Netuším. Je niečo iné, ak strieľate počas zápasov a ak máte voľný priestor a dostatočný pokoj na pokus. Predpokladám, že by som mohol byť medzi najlepšími, ale veľa hráčov má tvrdé strely,“ doplnil Chára, ktorý má na Zápasy hviezd príjemné spomienky.

debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #Zápas hviezd NHL 2015