Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cítil som dlhú pauzu, priznáva Chára

Na ľad sa vrátil po 19 vynechaných zápasoch a okamžite bol druhý najviac vyťažený hráč Bostonu. Bruins však ani s kapitánom Zdenom Chárom v zostave nezvládli prvý zápas po návrate zo šnúry stretnutí na ihriskách súperov a doma podľahli tradičnému rivalovi z Chicaga 2:3.

12.12.2014 16:22
Zdeno Chára Foto: ,
Zdeno Chára diskutuje s rozhodcom.
debata

Slovenský reprezentačný obranca odohral v prestížnom súboji 24:11 min a ďalšie štyri si odsedel na trestnej lavici. Na ľade nebol ani pri jednom strelenom či inkasovanom góle, raz vystrelil, jednu strelu zblokoval a dva razy sa zrazil so súpermi. Väčšinu zápasu odkorčuľoval po boku Dougieho Hamiltona.

„Pochopiteľne, bolo skvelé, po dlhom období opäť nastúpiť na zápas. Nebudem skrývať, že som cítil dlhú hernú prestávku. No v žiadnom prípade to nechcem používať ako výhovorku. Veľmi rýchle sa musím dostať späť do ideálnej formy. Už sa neviem dočkať najbližšieho duelu,“ cituje ESPN 37-ročného beka.

Koleno si zranil 23. októbra v zápase s New Yorkom Islanders – s najväčšou pravdepodobnosťou v osobnom súboji s Johnom Tavaresom. Chára už niekoľko týždňov individuálne trénoval a počas aktuálneho týždňa sa pridal aj k spoluhráčom. Nikdy predtým tak dlho pre zranenie nepauzoval.

„Môžete trénovať koľko chcete, ale zápasové situácie ničím nenahradíte. Preto som sa najmä v úvodných minútach snažil hrať čo najjednoduchšie. Do každého striedania som dal všetko. Tak ako vždy,“ dodal rodák z Trenčína.

Hoci Chára nebol vlastným výkonom príliš nadšený, spoluhráči ho chválili. „Veľa pre nás znamená už to, že je medzi nami. Na to, že chýbal takmer dvadsať stretnutí, odohral vynikajúci zápas. Bol sám sebou. Pôsobil suverénne, zastavil každého súpera v našom obrannom pásme a spoluhráčom výrazne uľahčil situáciu,“ vravel po zápase center Patrice Bergeron.

Bruins prehrávali krátko po polovici duelu už 0:3. Nakoniec dokázali Smith a Krug aspoň znížiť na konečných 2:3. „Keby sme hrali celý zápas tak, ako v závere, len veľmi ťažko by nad nami súperi vyhrávali. Spočiatku sme mali pred Chicagom príliš veľký rešpekt. Výborne zachytal Tuukka (Rask). Predviedol niekoľko neuveriteľných zákrokov. Celkove sme nehrali zle, len sme mali premeniť viac ponúknutých šancí. Výsledok mohol byť úplne iný. Rozhodne sa však nemôžeme sťažovať, že by sa nám zle odrážal puk alebo chýbalo šťastie. Góly si musíme zaslúžiť,“ cituje Cháru Boston Herald.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #Boston Bruins