Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Meszároš: Máme solídny tím. Škoda, že nevyužívame naplno jeho potenciál

V lete podpísal ročnú zmluvu s Buffalom, kde chce opäť naplno naštartovať svoju kariéru, ktorú mu v posledných rokoch pribrzdili početné zranenia. Momentálne nehrá pre následky ľahšieho otrasu mozgu, ale verí, že sa na ľad vráti už čoskoro.

08.12.2014 10:00
Andrej Meszároš Foto: ,
Andrej Meszároš.
debata

„V pondelok alebo utorok by som mal absolvovať test. Uvidíme, či ho zvládnem. Najradšej by som šiel na ľad hneď, ale zranenia hlavy sa nesmú podceňovať,“ tvrdí slovenský reprezentačný obranca Andrej Meszároš (29).

Ako sa momentálne cítite?
Už je to lepšie. Sedel som na bicykli a bol aj v posilňovni. Verím, že sa čoskoro vrátim na ľad. O zraneniach nemôžeme príliš hovoriť, ale asi to bol otras mozgu, i keď symptómy som mal trochu iné. V piatkovom zápase som dostal náraz do hlavy. Prvý test ešte počas stretnutia som urobil a zápas dohral, ale na druhý deň som sa už necítil dobre. Bolela ma hlava.

Viete odhadnúť, kedy by vás mohli pustiť späť do zápasového kolotoča?
Záleží to najmä na doktorovi, našich fyzioterapeutoch a na tom, ako zvládnem testy, ktoré ma čakajú v pondelok alebo v utorok. Najradšej by som šiel na ľad hneď, ale zranenia hlavy sa nesmú podceňovať. Tieto veci sú dosť citlivé.

Buffalu sa zatiaľ príliš nedarí. V čom vidíte hlavnú príčinu?
Začiatok sme mali ťažký. Nevyšiel nám. V novembri sme už hrali dobre a vyhrali pár zápasov. Aj proti náročným súperom. Ostatné dva súboje na Floride nám nevyšli, ale verím, že sa to opäť otočí a budeme hrať ako minulý mesiac.

Ako ste si zvykli v novom tíme a meste?
Tím je super, s chalanmi vychádzam veľmi dobre. Organizácia funguje, ako má. Mesto je trošku iné ako Boston či Philadelphia. Oveľa pokojnejšie. Andrej Sekera mi už v lete hovoril, čo ma čaká. Buffalo som však celkom poznal, lebo počas pôsobenia v Ottawe sme tam často chodili.

Máte v mužstve nejakú spriaznenú dušu, lepšieho kamaráta?
Najviac času trávim s českým brankárom Michalom Neuvirthom. Sedávame vedľa seba aj v lietadle a debatujeme.

Ako zatiaľ hodnotíte vlastné výkony?
Mohlo by to byť aj lepšie. Keď však prehráva mužstvo, je to vždy náročné aj pre jednotlivcov. Nie som v žiadnej výbornej forme, verím však, že sa to ešte otočí v náš aj môj prospech.

Nechýba vám gól, ktorý by pomohol mužstvu a zároveň vám zvýšil sebavedomie?
O góly a kanadské body mi nejde. Chcem, aby sa darilo tímu, nech vyhrávame. Potom je všetko iné. Aj body začnú pribúdať. Cieľ je naďalej účasť v play off, aj keď na postupové priečky strácame dosť bodov. Ešte je však pred nami veľa zápasov. Bude to ťažké, ale nie nemožné. Mrzí ma, že som sa zranil práve vtedy, keď sa mi začínalo hrať dobre.

Čo hovoríte na výkony vášho spoluhráča – lotyšského mladíka Zemgusa Girgensonsa?
Je to fajn mladý chalan. Hrá výborne. Všetci vieme, že je zatiaľ prvý v hlasovaní o účasť v Zápase hviezd. Držíme mu palce, aby sa tam dostal. Má na to, aby sa stal veľkou hviezdou v NHL.

Rozmýšľali ste v lete dlho nad ponukou Buffala alebo ste prikývli rýchle?
Buffalo bolo prvé, ktoré ma oslovilo. Súhlasil som. Videl som, že majú celkom solídny tím. Na papieri máme veľmi dobrých hráčov, len zatiaľ nevyužívame plný potenciál mužstva.

Chceli by ste v Buffale ostať aj po sezóne?
Ťažko povedať. Mám zmluvu na jeden rok a zatiaľ vôbec neriešim, čo bude po sezóne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Meszároš #Buffalo Sabres