Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vydýchol som si, priznal Hossa

Slovenský hokejový útočník Marián Hossa pretrhol streleckú smolu a po deviatich zápasoch v NHL opäť skóroval.

23.11.2014 08:52
Marián Hossa Foto: ,
Marián Hossa.
debata

Prispel k sobotňajšiemu hladkému víťazstvu Chicaga na ľade Edmontonu 7:1 presilovkovým gólom z 23. min, keď zvýšil na 5:0 pre hostí. Z bránky domácich vyhnal Bena Scrovensa, ktorého nahradil Viktor Fasth. Okrem toho si 35-ročný skúsený útočník pripísal aj tri asistencie a to mu vynieslo honor prvej hviezdy zápasu.

„Najdôležitejšie zo všetkého je poznanie, že dokážeme strieľať góly. Vieme, že máme na to hrať ofenzívne. Keď k tomu pridáme aj dobrú defenzívu a dianie máme pod kontrolou, potom si utvoríme aj množstvo šancí,“ cituje Hossu server Chicago Tribune.

V súvislosti s Hossom sa nedávno spomenul jeho najhorší gólový vstup do sezóny v celej kariére v NHL od roku 1998, keď v úvodných 17 zápasoch predviedol len 2 presné zásahy. Teraz pridal tretí a okrem toho má po 20 súbojoch na konte aj 12 asistencií. Vďaka štvorbodovému zápisu sa v tabuľke produktivity hráčov Chicaga posunul už na 3. miesto za 18-bodových Jonathana Toewsa a Patricka Kana. V rámci profiligy mu s 15 bodmi patrí 63. pozícia.

„Po deviatich zápasoch bez streleného gólu som si vydýchol. Je to vždy dobrý pocit skórovať po takom dlhom čase. Na ľade som sa však už dlhší čas cítil dobre a nezamýšľal sa zbytočne nad tým, prečo mi to strelecky nejde. Hrám naďalej to svoje a teraz to prišlo,“ vravel Hossa podľa serveru NHL.

Slovenský krídelník vyzdvihol fakt, že jeho mužstvu vyšiel úvod zápasu v Edmontone, keď po necelých piatich minútach bolo 2:0 a po šestnástich už 3:0 pre Blackhawks. „Bola to zábava, najmä zo začiatku, keď nám vychádzala naša ofenzívna hra. Pár rokov dozadu robili podobné veci hráči Edmontonu nám. Je skvelé, že teraz je to naopak. Ukázali sme veľkú snahu,“ komentoval Hossa.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Hossa