Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Exnitran Irbe bol pripravený postaviť sa do bránky Buffala

Niekdajší lotyšský brankár Arturs Irbe, ktorý počas hokejovej kariéry chytal aj v Nitre, oprášil v utorok svoj výstroj, narýchlo podpísal skúšobný kontrakt s Buffalom a bol pripravený nastúpiť do zápasu NHL proti San Jose.

19.11.2014 11:12
Arturs Irbe Foto:
Arturs Irbe ešte v nitrianskom drese.
debata

Irbe v profilige nechytal už desať rokov. V prvej tretine súboja sa Sabres zranil český brankár Michael Neuvirth. Do bránky sa postavil Jhonas Enroth a manažment Buffala riešil jeho náhradníka. Voľba v stave núdze padla na súčasného trénera brankárov Irbeho, 47-ročný Lotyš súhlasil a po rýchlom podpise zmluvy sa obliekol do výstroja a dostal aj dres s číslom 35 a svojím menom.

Sabres napokon nevyužili jeho služby. Enroth dochytal duel do konca a tešil sa z výhry 4:1. Tímy NHL majú viaceré možnosti na zaradenie tretieho brankára na zápasovú súpisku. Jednou z nich je aj rýchly podpis zmluvy s niektorým z gólmanov, ktorí sú na zápase.

„Bol som zvyknutý na pohodlnejší výstroj. Ten dnešný je odlišný, ale musel som to vydržať. Aj obliekanie mi trocha trvalo, oveľa dlhšie ako v minulosti. Obliekal som sa však len pre prípad núdze. Ak by som sa mal postaviť do bránky, bolo by to asi zábavné. Keď ste však raz boli brankárom, zostanete ním navždy,“ uviedol podľa Mercury News Irbe, ktorý mal na sebe náhradné Enrothove betóny. Lapačku a vyrážačku zdedil po Ryanovi Millerovi, ktorý je momentálne vo Vancouveri.

Arturs Irbe ukončil aktívnu hráčsku kariéru v extraligovej Nitre, za ktorú v sezóne 2006/2007 odchytal šesť duelov. V NHL nastúpil v 568 stretnutiach, väčšinu kariéry strávil v Caroline, ale chytal aj za utorňajšieho súpera svojho terajšieho zamestnávateľa San Jose či Vancouver. Počas trinástich sezón v NHL mal priemer 2,83 inkasovaného gólu na zápas a 89,9 % úspešnosť zákrokov. Naposledy sa na ľade zámorskej súťaže objavil 4. apríla 2004.

debata chyba
Viac na túto tému: #Buffalo Sabres #Arturs Irbe