Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V hokeji všetci napredujú, my stagnujeme

Za posledný rok si toho preskákal viac než dosť. V NHL vystriedal až štyri kluby. Klub St. Louis ho vymenil do Buffala, za ktoré neodohral žiaden zápas, potom ho angažoval Washington. Nový ročník už začal v bránke New Yorku Islanders.

19.11.2014 09:00
Jaroslav Halák Foto:
Jaroslav Halák.
debata

„Výmeny boli zaujímavé, veď počas dvoch mesiacov som zmenil štyri kluby. Bolo toho dosť. Som rád, že som zakotvil v Islanders, spoluhráči sú výborní, nemôžem sa sťažovať,“ konštatoval slovenský brankár Jaroslav Halák (29).

Po dvoch nulách v rade (s Arizonou a Coloradom) ste si udržali čisté konto 155 minút bez prerušenia. Kedy ste mali podobnú sériu?
Na tieto štatistiky sa príliš nepozerám. Podstatné je vždy víťazstvo a zisk bodov. Samozrejme, ak nedostanem gól, je to o niečo špeciálnejšie.

Po minuloročnej hektickej sezóne cítite v Islanders väčšiu podporu?
Minulý rok je už za mnou. Výmeny boli zaujímavé, veď behom dvoch mesiacov som zmenil štyri kluby.

Aké je to mať konečne v šatni rodáka?
Zažívam to prvý raz vo svojej kariére v NHL. Je to výborné. Ľubo je skúsený hokejista, má za sebou veľa sezón v profilige a vie mi často poradiť.

Ako vychádzate s brankárskym kolegom Chadom Johnsonom?
Je to dobrý chalan aj brankár. Vždy tvrdím, že mužstvo potrebuje dvoch kvalitných brankárov, ktorí sa navzájom vedia potiahnuť a pomôcť mužstvu získať body.

Môže Islanders reálne pomýšľať na zisk Stanleyho pohára?
Každé mužstvo v NHL má cieľ vyhrať Stanleyho pohár. Najprv sa treba prebojovať do play off a potom sa uvidí. Čaká nás ešte dlhá cesta, treba ísť poctivo od zápasu k zápasu a hrať svoju hru.

Minulú sezónu ste sa pripravovali za morom. Aká bola tohtoročná letná príprava?
V Amerike som bol len raz s manželkou, keď sme si boli vybrať dom. Inak som celé leto strávil na Slovensku a pripravoval sa so svojím kondičným trénerom.

Máte čas sa medzi zápasmi stretnúť aj s inými slovenskými hráčmi?
Niekedy sa to podarí. Naposledy, keď sme hrali v Caroline, boli sme na večeri s Andrejom Sekerom.

Ako funguje organizácia v Islanders?
Všetko je tu super. Nie sú sťažnosti zo žiadnej strany a organizácia je na vysokej úrovni.

Ako sa vám žije v New Yorku?
Žijem na Long Islande, keďže z mesta by som to mal ďaleko na tréningy či zápasy. Bývanie je výborné, som tam s rodinou, ktorá má vo všetkom podporuje. Od Višňu (Ľubomíra Višňovského) bývame asi päť minút a často sa navštevujeme aj spolu s rodinami.

V NHL je z roka na rok menej Slovákov. Ako to hodnotíte?
Slovákov stále ubúda a žiadne nové talenty neprichádzajú. Je to smutné, ale je to realita slovenského hokeja. Malo by sa s tým niečo urobiť, hoci už môže byť neskoro. Všetci napredujú, len my stagnujeme.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Halák #New York Islanders