Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ochranca faraóna túži po Stanleyho pohári

Na vlaňajšiu sezónu by najradšej zabudol. Pre silný otras mozgu prišiel o olympiádu v Soči a za New York Islanders odohral v NHL len 24 stretnutí.

18.11.2014 07:10
Ľubomír Višňovský Foto:
Ľubomír Višňovský.
debata

Preto si Ľubomír Višňovský prial pred novým ročníkom najmä zdravie. Vyskočená platnička v závere prípravy ho pribrzdila, no už sa cíti dobre a užíva si každý zápas.

"Na sezónu som bol veľmi dobre pripravený. Pre platničku som však nevedel jednu nohu ani zdvihnúť. Postupne sa do toho dostávam. Najdôležitejšie je, že tím vyhráva,“ tvrdí skúsený 38-ročný slovenský obranca.

Ste spokojný so svojou formou?
Nebodujem veľa. No inak to ide bez problémov. Dúfam, že budem čoraz efektívnejší. Islanders určite chýbajú nejaké moje góly. Ani presilovky nám príliš nevychádzajú.

Sezónu ste odštartovali vcelku dobre. Cítiť to na atmosfére v kabíne?
Atmosféra je super. Držíme sa na druhom mieste v divízii, na postupových priečkach do play off, takže môžeme byť pokojní. Vedenie je spokojné, tréneri tiež. Len v tom musíme pokračovať, lebo sezóna je dlhá. Nemôžeme sa uspokojiť s tým, čo máme teraz. Potrebujeme nahrať čo najviac bodov.

Ako blízko máte k sebe s brankárom Jaroslavom Halákom?
Je veľmi príjemné mať po dlhej dobe v kabíne opäť Slováka. Môžem sa s ním porozprávať v rodnom jazyku. Užívame si to. Chodievame spolu na večere a aj naše rodiny sa stretávajú.

Plynie vám posledný rok kontraktu. Myslíte na to občas?
Absolútne nie. Po minuloročnej sezóne, ktorú mi pokazil vážny otras mozgu, si teraz užívam každý zápas, vôbec nemyslím na to, čo bude. Sústreďujem sa len na najbližší, nechám sa prekvapiť, čo bude. O predĺžení zmluvy sme sa zatiaľ s vedením Islanders vôbec nebavili. Je na to príliš skoro, odohral som len jedenásť zápasov.

Ako pokračuje projekt športového centra v Rači? Kto má počas vašej sezóny všetko pod palcom?
Stará sa o to skupina šikovných ľudí. Posúva sa to ďalej. Podpísali sme zmluvu, dokončujeme projekt, vybavujeme stavebné povolenie. Čo najskôr by sme potom radi začali stavať. Teším sa na výsledok.

Blahoželali ste Mariánovi Hossovi k tisícemu bodu v NHL?
Asi dvestokrát som sa chystal, ale nejako som to nestihol (smiech). Keď sa stretneme, tak mu určite zablahoželám. Je to obrovský úspech. Marián je nielen neuveriteľne dobrý hokejista, ale aj človek. Klobúk dole pred ním.

Akú významnú métu – okrem zisku Stanleyho pohára – by ste chceli ešte v NHL pokoriť?
Nič iné ma neláka (smiech). Je to teraz môj najväčší sen a verím, že mi vyjde.

Páčila sa vám klubová halloweenská party? V akej maske ste prišli?
Party bola super, všetci sa na ňu výborne pripravili. Masky boli pekné a potvrdilo sa, že sme dobrá partia. Ja som prišiel ako ochranca faraóna.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ľubomír Višňovský